Щороку я мариную солодкий перець і милуюся тим, як він світиться зсередини. Цей простий домашній рецепт оцінить той, хто любить прянощі і екзотичні нотки в звичній їжі. Плоди проходять короткочасну термічну обробку і повністю зберігають свій колір, особливий тонкий смак і запах. А відтінки спецій, що розкриваються поступово, здивують найвибагливішого гурмана. Приготувати смачний маринований перець на зиму по-восточному вам допоможе мій простий і перевірений рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Гвоздика, Запашний перець, Імбир, Каррі, Оцет, Пекучий перець, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник
Для заготівлі візьмемо:
- 3 кг солодкого перцю;
- 1,5 літра води;
- 3 товстих зубчики часнику;
- столова ложка натертого свіжого імбиру;
- 2 чайні ложки сухої суміші каррі;
- жменьку гвоздики;
- жменьку запашного горошку;
- половинку пекучого перцю.
Для маринаду:
- 3 столові ложки солі;
- одну склянку цукру;
- одну склянку 9% -го оцту;
- одну склянку рафінованої соняшникової олії.
Як смачно маринувати перець на зиму
Спершу, помиємо і очистимо від насіння і перетинок 3 кг солодкого перцю.
У каструлю з маринадом дрібно нарізаємо петрушку, зубчики часнику (пластинами), додамо столову ложку натертого свіжого імбиру, сухої суміші каррі, по жменьці гвоздики й запашного горошку, половинку пекучого перцю розтертого разом з насінням. За бажанням, можна додати лавровий лист.
Болгарський перець бланшируємо в киплячій воді 3 хвилини і, зливши воду, даємо йому відпочити в каструлі під кришкою.
Одночасно доводимо до кипіння маринад і тримаємо його на повільному вогні.
Тим часом, розкладаємо по банках перець.
Великий м’ясистий перець можна розрізати уздовж на дві половинки для зручності. Дрібніший сезонний грунтовий болгарський перець годі й розрізати. Акуратно Придавлюємо шари перцю чим-небудь для більш щільного наповнення банки.
Заливаємо киплячим маринадом і закупорюємо банки кришками.
Герметично закриті банки зберігаються як в холодильнику, так і при кімнатній температурі.
Взимку, смачний маринований перець подається в складі овочевого асорті як холодна закуска або ж як гарнір до м’яса.
Також, він чудово поєднується з рисом, картопляним пюре, гречаною кашею. Спробуйте його на тості з цільнозернового хліба, додавши другим шаром ростбіф або моцарелу. Покладіть маринований перець в тушковані овочі на останніх хвилинах приготування – страва набуде привабливий пікантний акцент. А дві-три ложки маринаду можна додати в борщ, м’ясне рагу або збризнути ними салат зі свіжих овочів. Смачного!