Смачний маринований перець на зиму по-восточному

Смачний маринований перець на зиму по-восточному

Щороку я мариную солодкий перець і милуюся тим, як він світиться зсередини. Цей простий домашній рецепт оцінить той, хто любить прянощі і екзотичні нотки в звичній їжі. Плоди проходять короткочасну термічну обробку і повністю зберігають свій колір, особливий тонкий смак і запах. А відтінки спецій, що розкриваються поступово, здивують найвибагливішого гурмана. Приготувати смачний маринований перець на зиму по-восточному вам допоможе мій простий і перевірений рецепт з покроково зробленими фото.

Для заготівлі візьмемо:

Маринований болгарський перець в маринаді з маслом

  • 3 кг солодкого перцю;
  • 1,5 літра води;
  • 3 товстих зубчики часнику;
  • столова ложка натертого свіжого імбиру;
  • 2 чайні ложки сухої суміші каррі;
  • жменьку гвоздики;
  • жменьку запашного горошку;
  • половинку пекучого перцю.

Для маринаду:

  • 3 столові ложки солі;
  • одну склянку цукру;
  • одну склянку 9% -го оцту;
  • одну склянку рафінованої соняшникової олії.

Як смачно маринувати перець на зиму

Спершу, помиємо і очистимо від насіння і перетинок 3 кг солодкого перцю.

Маринований болгарський перець в маринаді з маслом

У каструлю з маринадом дрібно нарізаємо петрушку, зубчики часнику (пластинами), додамо столову ложку натертого свіжого імбиру, сухої суміші каррі, по жменьці гвоздики й запашного горошку, половинку пекучого перцю розтертого разом з насінням. За бажанням, можна додати лавровий лист.

Болгарський перець бланшируємо в киплячій воді 3 хвилини і, зливши воду, даємо йому відпочити в каструлі під кришкою.

Маринований болгарський перець в маринаді з маслом

Одночасно доводимо до кипіння маринад і тримаємо його на повільному вогні.

Тим часом, розкладаємо по банках перець.

Маринований болгарський перець в маринаді з маслом

Великий м’ясистий перець можна розрізати уздовж на дві половинки для зручності. Дрібніший сезонний грунтовий болгарський перець годі й розрізати. Акуратно Придавлюємо шари перцю чим-небудь для більш щільного наповнення банки.

Заливаємо киплячим маринадом і закупорюємо банки кришками.

Маринований болгарський перець в маринаді з маслом

Герметично закриті банки зберігаються як в холодильнику, так і при кімнатній температурі.

Взимку, смачний маринований перець подається в складі овочевого асорті як холодна закуска або ж як гарнір до м’яса.

Маринований болгарський перець в маринаді з маслом

Також, він чудово поєднується з рисом, картопляним пюре, гречаною кашею. Спробуйте його на тості з цільнозернового хліба, додавши другим шаром ростбіф або моцарелу. Покладіть маринований перець в тушковані овочі на останніх хвилинах приготування – страва набуде привабливий пікантний акцент. А дві-три ложки маринаду можна додати в борщ, м’ясне рагу або збризнути ними салат зі свіжих овочів. Смачного!