Від того, який ми використовуємо маринад, в багатьох моментах залежить те, наскільки смачними вийдуть помідори. Тому тут мова піде про смачні маринади для консервування помідорів.
Інгредієнти: Гвоздика, Запашний перець, Зелень петрушки, Кориця, Кріп, Лавровий лист, Листя чорної смородини, М'ята, Оцет, Перець гіркий, Помідори, Сіль, Цукор, Чорний перець горошком
Зразу ж скажемо, що ці маринади можна використовувати для різних томатів: великих, маленьких, зелених стиглих. Що ж до самого процесу консервації, то він скрізь однаковий: на дно викласти приправи, потім помідори, потім залити маринадом і законсервувати.
Ці три смачних і простих рецепта обов’язково вам сподобаються.
У перших двох вказано: спеції – на банку об’ємом 3 літра, а маринад / заливка – на 1 літр води.
Рецепт №1.
Для приготування треба взяти:
- лавр – 3 листочка;
- чорний перець горошок – 10 штук;
- гострий перець – половина стручка;
- гвоздика – 10 штук;
- кориця в порошку – дрібка;
Заливка:
- сіль – 50 грамів;
- цукор – 50 грамів;
- оцет – 3 чайних ложки.
Рецепт №2.
В цьому рецепті використовуються:
- свіжі парасольки кропу – 10 штук;
- листя чорної смородини – 10 штук;
- петрушка – 15 грамів;
- гострий перець – 1 стручок;
Заливка:
- сіль – 50 грамів;
- цукор – 50 грамів;
- оцет – 3 чайних ложки.
Рецепт №3.
Інгредієнти:
- чорний перець горошком – 6 штук;
- запашний перець горошком – 6 штук;
- лавровий лист – 3 штуки;
- гіркий перець – 1 штука;
- вода – 1.5 літра;
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 4 столові ложки.
Особливість цього рецепту в тому, що маринад розрахований на банку об’ємом 3 літри і вариться разом зі спеціями. Після закипання додайте 125 мл дев’ятивідсоткового оцету.
Готуйте помідори з різними маринадами, тоді у вас вийде смачна консервація з різними смаками.