Смачний консервований перець на зиму смужками – як маринувати перець солодкий в домашніх умовах.

Консервований за даним рецептом болгарський перець взимку внесе дуже багато різноманітності в ваш раціон харчування. Ця чудова овочева заготівля прикрасить будь-який стіл як на свято, так і в простий день. Одним словом, в зимовий час, маринований перець смужками врятує вас в будь-якій ситуації.

За рецептом нам потрібно мати: жовтий, зелений і червоний болгарські перці – по 1 кг.

Щоб зварити смачний маринад нам буде потрібно: на 1 л води цукру – 2 великі столові ложки; солі – 1 велику столову ложку, олії соняшникової – 1 стакан; оцту 9% – 180 гр.

Як замаринувати перець на зиму.

перець

Плоди необхідно промити, видалити насіння і перегородки.

перець смужками

Овочі всіх кольорів розрізати уздовж на смужки шириною не більше 10 мм.

Тепер приступимо до маринаду.

Закип’ятити воду, поклади цукровий пісок, сіль, додамо масло. Знову закип’ятити і влити оцет.

Порізаний солодкий перчик з’єднати з маринадом і поварити на повільному вогні 5 хвилин.

Розфасувати в стерильні ємності, закупорити кришками і укутати до моменту охолодження.

Зберігати маринований перець в погребі, підвалі, балконі або в холодильнику.

перець смужками

Використовуємо такий консервований перець всюди, де підкаже вам ваша фантазія і смак: можна додавати його до м’яса, до плову, на бутерброди і до піци. Як в приготованих стравах, так і у вигляді самостійної закуски він смачний і гарний. А як подобається маринувати перці Вам? Буду рада прочитати Ваші рецепти і відгуки в коментарях.