Смачний конфітюр на зиму з айви – як приготувати конфітюр айвовий в домашніх умовах.

Конфітюр з айви – це прості і смачні солодощі, які дуже легко приготувати. Їх можна подавати з млинцями, чаєм та різними десертами.

Як приготувати конфітюр з айви на зиму

айва

Необхідно взяти 1,5 кілограма стиглих плодів, почистити їх, вирізати насіння та порізати шматочками.

Але шкурки та насіння не треба викидати. Їх необхідно відварити в 1,5 літра води.

Далі відлийте 300 мілілітрів відвару, додайте в нього 1 кілограм цукру і варіть достатньо густий сироп, в якому потім буде варитися айва.

Варто пам’ятати про те, що до моменту подрібнення на тертці, шматки айви обов’язково треба тримати в розчині з лимонною кислотою. Пропорції: 2,5 грама кислоти на 1 літр води.

Коли сироп буде готовий – потріть айву на тертці, помістіть її в сироп та варіть, аж доки сам сироп не почне перетворюватися в желе, а айва не стане прозорою.

За 5 хвилин до закінчення варіння додайте в рідину 5,5 грамів лимонки.

Тепер лишилося розкласти конфітюр в банки, які було попередньо стерилізовано. Для такої заготовки підходять будь-які кришки, адже їх не треба закочувати. Тому можна скористатися і пластиковими.

Для зберігання конфітюру підходить звичайна кімнатна температура. Тому заготовку можна тримати в кухонній шафі. Головне – слідкувати, аби на банки не потрапляло пряме сонячне проміння.

Ці прості  солодощі обов’язково сподобаються вашій родині, адже вони мають чудовий смак і аромат.