Смачні та корисні домашні компоти на зиму роблять з різних фруктів і ягід. Сьогодні я вирішила зварити виноградний компот з чорного (або синього) винограду. Для цієї заготовки я беру сорти Голубок або Ізабелла.
Інгредієнти: Виноград, Вода, Цукор
З них компот з винограду завжди виходить з насиченими кольорами, приємним тонким смаком. Мій, покроково оформлений фото-рецепт докладно розповість як швидко, легко і просто приготувати на зиму корисний консервований напій.
На 3 л банку для заготовки необхідні також склянка цукру і вода. Винограду я беру таку кількість, щоб наповнити третину обсягу банки.
Як консервувати компот з винограду на зиму
Отже, детально розповім, як готую виноградний компот на зиму. Ретельно, але обережно мию ягоди. Відділяю від гілочок. Роблю це акуратно, щоб не розчавити ніжні виноградинки.
Кип’ячу 2,5 літра води.
Заповнюю простерилізовану , наприклад, в духовці банку виноградом на третину.
Заливаю ягоди окропом. Спочатку наливаю трохи, потім – до верху. Прикриваю чистою металевою кришкою. Чекаю, приблизно, 13-15 хвилин.
Зливаю воду в каструлю. Для цього використовую пластикову кришку з отворами. Ставлю каструлю на вогонь.
Поки злита з винограду вода доходить до кипіння, в банку з виноградом додаю цукор.
Киплячу воду наливаю назад в банку. Бажано, щоб водичка трохи перелилася через шийку назовні. Металеву кришку стерилізую кип’ятінням і закочую банку з виноградним компотом. Перевертаю і укутавши, чекаю добу.
Тепер, швидко приготовлений смачний компот з винограду темних сортів відправляю зберігатися в прохолодне місце. Я завжди ставлю такі домашні заготовки в підвал. А взимку, в морозні холодні дні, пропоную дуже смачний, ароматний, солодкий з легкою кислинкою напій дорослим і діткам. Він нагадує всім нам про теплі дні кінця літа!