Смачний компот з терну з кісточками на зиму без стерилізації

Компот з терну – смачна і проста заготовка, яка вам точно сподобається. До того ж, на її приготування треба витратити мінімум часу.

Як приготувати компот з терну на зиму без стерилізації

Візьміть таку кількість слив, яка зможе заповнити третину трилітрової банки. Якщо ви плануєте закочувати банки іншого об’єму, беріть стільки слив скільки треба, щоб зайняти одну третину та змінюйте кількість інших інгредієнтів в пропорції.

Переберіть терн, видаліть сміття, плодоніжки. До речі, варто брати трошки недостиглі ягоди.

Плоди терну

Після цього помийте сливи та відкладіть їх, щоб вони трохи обсохли.

моєму ягоди

Доки сливи сохнуть – підготуйте банку. Треба її добре помити в гарячій воді. Також можна стерилізувати, але це не обов’язково.

Після цього викладіть сливи в банку.

ягоди в банку

Закип’ятіть воду, залийте в банку, прикрийте кришкою та дайте настоятися 15 хвилин.

Заливаємо ягоди окропом

Візьміть 375 грамів цукрового піску (приблизно півтори склянки). Покладіть цукор в каструлю.

цукор

Коли 15 хвилин пройде, надіньте сітку на банку та злийте з неї воду в каструлю з цукром.

Сітка для зливу води

Після цього поставте каструлю на вогонь, дайте сиропу закипіти та постійно помішуйте його, доки цукор не розчиниться.

варимо сироп

Злийте сироп назад в банку та закатайте стерилізованою кришкою.

готовий компот

Поставте банку догори дном, закрийте ковдрою і почекайте добу.

Далі можна відправляти компот на зберігання в шафу чи льох. Якщо ви відкриєте напій та відчуєте, що він надто концентрований – просто додайте трохи води.