Смачний компот з ревеню не тільки чудове джерело вітамінів взимку, але непоганий спосіб втамувати спрагу в спекотний день.
Інгредієнти: Вода, Ревінь, Цукор
Підготувати черешки ревеню як в рецепті варення. Підготовлені шматочки ревеню засипати цукром і залишити до моменту виділення соку.
На виділення соку потрібно годин п’ять. Після закінчення зазначеного часу скласти порізані стебла ревеню в півлітрові банки і залити готовим гарячим сиропом. Сік, що виділився можна просто випити в свіжому вигляді, адже це чудове джерело вітамінів. Наповнені банки накрити бляшаними кришками, скласти в каструлю, наповнену гарячою водою і простерилізувати. Через 15 хвилин банки вийняти і закатати кришками, перевернути і дати охолонути. Потім відправити банки з компотом в прохолодне місце для зберігання.
Для приготування сиропу потрібно 540 г цукру, що відповідає двом з половиною склянкам з тонкого скла, розчинити в 1 літрі теплої води і прокип’ятити 5 хвилин.
Зваривши смачний компот з ревеню за цим рецептом ви зможете максимально зберегти корисні властивості ревеню.