Смачний компот з персиків без кісточок на зиму – як зробити компот з персиків половинками.

Якщо Ви вирішили закатати компот з персиків без кісточок, і не знаєте як це зробити правильно, просто і смачно, то тоді неодмінно скористайтеся цим рецептом. Компот виходить смачний і ароматний, навіть у не досвідчених господинь. І так, приступаємо.

Для початку у Вас повинні бути всі перераховані тут продукти:

  • персики – кількість залежить від Ваших бажань;
  • цукор – 400 г;
  • вода – 1 л.

Як варити компот з персиків без кісточок, половинками.

персики

Для заготівлі потрібні стиглі персики, пружні і красиві.

Оскільки компот буде без кісточок, то нам потрібно промити персики, перебрати їх і розрізати ножем уздовж борозенки, вийняти кісточки. Половинки персиків, викладаємо в банки так, щоб вони зайняли ⅔ її обсягу.

Тепер, приготуємо сироп для персиків.

З’єднаємо воду з цукром і доведемо до стадії кипіння.

Швидко розподіляємо киплячий сироп по банкам з персиками і прикриваємо кришечками.

Переміщаємо заготовки в літрових банках в каструлю з водою і проводимо термічну обробку при температурі 90 градусів протягом 12 хвилин,

Тепер можна герметично закрити баночки, обернути вниз головою і в такому стані їх залишити остуджуватись.

Зберігати компот з персиків без кісточок можна в коморі або погребі.

Після відкриття банки, якщо вона не випивається відразу, її безпечніше зберігати в холодильнику. Але навряд чи до цього дійде, оскільки, знищується домочадцями він в лічені хвилини – особливо якщо сім’я у Вас не маленька.