Домашній компот з чорноплідної горобини заготовлений за цим рецептом дуже ніжний на смак, хоча і трохи терпкий. Він володіє фантастичним ароматом. Ця заготовка з горобини рубінового кольору внесе різноманітності не тільки в Ваші зимові запаси, а й в питне меню.
Інгредієнти: Цукор, Чорноплідна горобина, Яблука
Як варити компот з чорноплідної горобини на зиму.
Ягоди чорної горобини перебрати і вимити.
Злегка підсушити і розфасувати по банкам.
Плоди черноплодки можна залити соком з яблук, а можна цукровим сиропом.
Якщо Ви вирішили приготувати компот з яблучним соком, то цукор можна взагалі не додавати, якщо сам сік досить солодкий або ж додати його виходячи зі свого смаку.
У разі, якщо Ви вирішили робити заготовку з сиропом, то його потрібно зварити взявши для 1 літра води 0,3-0,4 кілограма цукру і 4 грами лимонки.
Урізноманітнити смак компоту з чорноплідної горобини можна, додавши в нього часточки груш або стиглих слив. Кількість фруктів, так само, берете на свій розсуд.
Заповнений посуд прикриваємо кришками і при нагріванні до 85 градусів 0,5 літрові / 1 літрові банки “проварюємо” 10/15 хвилин відповідно.
Завершальний етап варіння компоту – закрутити кришки і закутати для подальшої стерилізації.
Коли охолоне, відправити заготовлений смачний напій з чорноплідної горобини в приміщення, де температура нижча за кімнатну.
Цей не тільки смачний, але і корисний домашній компот добре втамує спрагу, обдарує Вас взимку своїми вітаміни і залишить приємний терпкуватий післясмак.