Смачний компот з чорноплідної горобини і яблук на зиму – домашній рецепт як приготувати компот з чорноплодки

Домашній компот з чорноплідної горобини заготовлений за цим рецептом дуже ніжний на смак, хоча і трохи терпкий. Він володіє фантастичним ароматом. Ця заготовка з горобини рубінового кольору внесе різноманітності не тільки в Ваші зимові запаси, а й в питне меню.

Як варити компот з чорноплідної горобини на зиму.

Чорноплідна горобина

Ягоди чорної горобини перебрати і вимити.

Злегка підсушити і розфасувати по банкам.

Плоди черноплодки можна залити соком з яблук, а можна цукровим сиропом.

Якщо Ви вирішили приготувати компот з яблучним соком, то цукор можна взагалі не додавати, якщо сам сік досить солодкий або ж додати його виходячи зі свого смаку.

У разі, якщо Ви вирішили робити заготовку з сиропом, то його потрібно зварити взявши для 1 літра води 0,3-0,4 кілограма цукру і 4 грами лимонки.

Урізноманітнити смак компоту з чорноплідної горобини можна, додавши в нього часточки груш або стиглих слив. Кількість фруктів, так само, берете на свій розсуд.

Заповнений посуд прикриваємо кришками і при нагріванні до 85 градусів 0,5 літрові / 1 літрові банки “проварюємо” 10/15 хвилин відповідно.

Завершальний етап варіння компоту – закрутити кришки і закутати для подальшої стерилізації.

Коли охолоне, відправити заготовлений смачний напій з чорноплідної горобини в приміщення, де температура нижча за кімнатну.

Цей не тільки смачний, але і корисний домашній компот добре втамує спрагу, обдарує Вас взимку своїми вітаміни і залишить приємний терпкуватий післясмак.