Тепле літо балує всіх нас найрізноманітнішими фруктами і ягодами, які з лишком задовольняють потребу організму у вітамінах. Але так само, в цей прекрасний сезон, кожна господиня зайнята заготовками до зимового періоду. Рецепт цього приголомшливого компоту, нікого не зможе залишити байдужим. Адже, цей заготовлений на зиму, абрикосово-апельсиновий напій має ніжні смакові якості і незабутній аромат. А неймовірно простий рецепт підійде, навіть, для тих, хто не має досвіду в консервуванні, бо, на цей раз, смачний компот з абрикосів і апельсинів консервуємо без стерилізації. Рецепт компота Фанта з покроково зробленими фото до ваших послуг.
Інгредієнти: Абрикоси, Апельсин, Вода, Цукор
Інгредієнти на 3-х літрову банку:
- 1/3 3-х літрової банки абрикос;
- 1 апельсин;
- 200 гр цукру;
- 2 л води.
Як приготувати компот з абрикос і апельсина на зиму
Перший етап – приготування сиропу. Запорукою вдало звареного компоту є якісно приготовлений сироп. Відомо, що для всіх груп фруктів і ягід готують сиропи різного співвідношення, тому, необхідно строго слідувати рецепту. Техніка варіння сиропу дуже проста. У відповідну ємність наливаєте 2 л води. У теплу воду (не киплячу!) додаєте 200 гр цукру. Суміш розмішують і варять до повного розчинення цукру.
Абрикоси помити, розділити на половинки, вибрати з них кісточки і скласти в чисту простерилізовану банку .
Ретельно помитий апельсин разом з цедрою порізати на рівні часточки та помістити до абрикосів.
Все залити гарячим сиропом. Закатати, перевернути кришкою вниз, поставити в темне місце до повного охолодження компоту. Чудовий компот з абрикосів і апельсина під назвою Фанта готовий! Після охолодження винести в підвал або комору де заготовка прекрасно зберігається.
Такий надзвичайно смачний апельсиново-абрикосовий компот буде дуже доречним до сімейного торжества, його ніжний смак і насичений аромат підкорить усіх!