Смачний холодець на зиму в банках – домашній простий рецепт м’яса в желе.

Закриття холодцю в банках на зиму  – хороший вибір, адже Ви будете завжди мати під рукою запас смачного продукту: ситного і корисного. Перевага такої заготівлі м’яса в желе: ніяких складнощів – все гранично просто, мінімальні витрати часу і відмінний кінцевий результат.

Як закрити холодець в банці на зиму без желатину

Для холодця підійде м’ясо, яке тільки ви забажаєте. Це може бути свинина, баранина чи телятина. Розпочинати потрібно з того, що м’ясо повинно бути очищено та звільнено від можливих кісток. Також, варто зачистити закраїни.

Після підготовки продукту поріжте його на невеликі півкілограмові шматки та замочіть у прохолодній воді.

Поки ваше м’ясо відмокає, можна перейти до приготування бульйону. Він вариться з обрізків та кісток, які ми попередньо отримали. Так, як ми не використовуємо желатин, то для густоти желе в бульйон додають або свинячі ноги, або шкірку.

Коли ваш бульйон буде готовий, процідіть його. В отриманій рідині починаємо готувати вимочене м’ясо. Тільки коли шматки будуть майже готові, потрібно порізати або розділити м’ясо поперек волокна на невеликі шматочки.

Далі, його розкладають по банкам, додаючи лаврове листя, чорний перець та спеції за смаком, та заливають бульйоном.

Банки закупорюють герметично та ставлять на стерилізацію протягом двох годин. Після цього, їх поступово охолоджують, доливаючи холодну воду в стерилізатор.

Зберігати банки з холодцем потрібно у темному та прохолодному місці.

Смачний холодець консервований про запас

Заготівля холодцю в банках – чудовий спосіб зекономити час, коли прийшли неочікувані гості або ж захотілось чогось смачненького. Також, можна використовувати м’ясо без желе, готуючи суп, гуляш чи інші м’ясні страви.

Див відео: Тушонка-Холодець в банці на тривале зберігання.