Цей рецепт для тих, кому не подобається проводити багато часу на кухні, так як для приготування джему з ревеню з суницею знадобиться зовсім мало часу.
Інгредієнти: Ревінь, Суниця, Цукор
Для приготування варення потрібно 750 грам цукру на 1 кг почищених стебел ревеню.
Підготувати молоді черешки ревеню як для варення з ревеню .
Суницю очистити від чашолистків, промити проточною водою.
Суницю і ревінь засипати цукром і залишити до виділення соку. Через 2 години каструлю з ревенем і суницею поставити спочатку на слабкий вогонь. Потім через кілька хвилин нагрівання поступово посилити. Під час варіння джему, що триває не довше 30 хвилин, необхідно постійно помішувати. Після закипання варення потрібно послабити вогонь. Готовий джем швидко розлити в підготовлені прогріті банки і закатати. Коли банки охолонуть винести їх на зберігання в прохолодне місце.
Тепер ви знаєте як приготувати джем на зиму, а смачний домашній джем з ревеню з суницею буде надійним джерелом смачних вітамінів для всієї вашої сім’ї протягом холодної зими.