Смачний джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном

Гарбузово-яблучний джем – це ідеальний конфітюр для доповнення смакового букета гастрономічних надмірностей у вигляді млинців і домашньої випічки. Завдяки ніжному смаку домашній джем з гарбуза і яблук може використовуватися в якості добавки до здоби або у вигляді окремої десертної страви.

Зберігається він довгий час в прохолодному приміщенні.

Складові:

  • гарбуз -1 кг;
  • яблука (антонівка) – 2,5 кг;
  • сік 1 лимона;
  • цедра 1 лимона;
  • паличка кориці – 1 шт .;
  • зірочка бадьяна – 1 шт .;
  • цукор – 2 кг;
  • желювальний цукор – 0,5 кг.

Як приготувати джем з гарбуза і яблук на зиму

Попередньо вимитийу гарбуз очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл або на чотири частини і видаляємо насіння. Підготовлені частини нарізаємо на маленькі шматочки. Дотримуватися рівності в нарізці не обов’язково. Висипаємо нарізаний гарбуз в каструлю, пересипаємо його одним кілограмом цукру.

Джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном

Точно так нарізаємо яблука, попередньо видаливши серцевину з кісточками. Щоб яблука не потемніли, скроплюємо їх соком одного лимона і перемішуємо. Сік треба підготувати заздалегідь. Перед тим як вичавити сік, знімаємо з нього цедру, яку додаємо до яблук. Підготовлені яблука змішуємо з гарбузом, додаємо ще один кілограм цукру і ставимо на середній вогонь. Періодично перемішуємо всю масу, поки вона не дасть сік.

Джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном

Через тридцять хвилин безперервного кипіння додаємо зірочку бадьяна і паличку кориці. Продовжуємо варити джем на середньому вогні ще близько сорока хвилин.

Джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном

По закінченню зазначеного часу видаляємо бадьян з корицею і всипаємо желювальний цукор. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

Джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном

Чекаємо коли вся маса придбає карамельний колір і трохи увариться.

Джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном

Пробиваємо гарбузово-яблучну суміш занурювальним блендером до консистенції однорідності. Далі, кип’ятимо не більше п’яти / шести хвилин.

Джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном

На цьому, в принципі, смачний джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном готовий. Розливаємо його в стерильні баночки і закриваємо кришками.

Джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном

Із заявлених інгредієнтів виходить 3 літра густого джему.

Остужаємо заготовку, переносимо в прохолодне приміщення, де і залишаємо конфітюр на зберігання до його подачі на стіл.