Гарбузово-яблучний джем – це ідеальний конфітюр для доповнення смакового букета гастрономічних надмірностей у вигляді млинців і домашньої випічки. Завдяки ніжному смаку домашній джем з гарбуза і яблук може використовуватися в якості добавки до здоби або у вигляді окремої десертної страви.
Інгредієнти: Бадьян, Гарбуз, Желирующий цукор, Кориця, Лимон, Цукор, Яблука
Зберігається він довгий час в прохолодному приміщенні.
Складові:
- гарбуз -1 кг;
- яблука (антонівка) – 2,5 кг;
- сік 1 лимона;
- цедра 1 лимона;
- паличка кориці – 1 шт .;
- зірочка бадьяна – 1 шт .;
- цукор – 2 кг;
- желювальний цукор – 0,5 кг.
Як приготувати джем з гарбуза і яблук на зиму
Попередньо вимитийу гарбуз очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл або на чотири частини і видаляємо насіння. Підготовлені частини нарізаємо на маленькі шматочки. Дотримуватися рівності в нарізці не обов’язково. Висипаємо нарізаний гарбуз в каструлю, пересипаємо його одним кілограмом цукру.
Точно так нарізаємо яблука, попередньо видаливши серцевину з кісточками. Щоб яблука не потемніли, скроплюємо їх соком одного лимона і перемішуємо. Сік треба підготувати заздалегідь. Перед тим як вичавити сік, знімаємо з нього цедру, яку додаємо до яблук. Підготовлені яблука змішуємо з гарбузом, додаємо ще один кілограм цукру і ставимо на середній вогонь. Періодично перемішуємо всю масу, поки вона не дасть сік.
Через тридцять хвилин безперервного кипіння додаємо зірочку бадьяна і паличку кориці. Продовжуємо варити джем на середньому вогні ще близько сорока хвилин.
По закінченню зазначеного часу видаляємо бадьян з корицею і всипаємо желювальний цукор. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
Чекаємо коли вся маса придбає карамельний колір і трохи увариться.
Пробиваємо гарбузово-яблучну суміш занурювальним блендером до консистенції однорідності. Далі, кип’ятимо не більше п’яти / шести хвилин.
На цьому, в принципі, смачний джем з гарбуза з яблуками, корицею і бадьяном готовий. Розливаємо його в стерильні баночки і закриваємо кришками.
Із заявлених інгредієнтів виходить 3 літра густого джему.
Остужаємо заготовку, переносимо в прохолодне приміщення, де і залишаємо конфітюр на зберігання до його подачі на стіл.