Сьогодні буду готувати дуже ароматний і смачний домашній мармелад з ягід і лимонів. Багато любителів солодкого воліють, щоб солодкі заготовки були з невеликою кислинкою і моя сім’я не виняток. З соком лимона в домашній мармелад потрапляє аскорбінова кислота, а цедра надає йому вишукану гірчинку.
Інгредієнти: Лимон, Цукор, Ягоди
Крім того, лимон сприяє гарному згущенню заготовки, до такої міри, що вона стає схожою на густий мармелад. Звідси і назва. ? Із задоволенням ділюся покроково оформленим рецептом з фото, що дасть можливість будь-кому приготувати домашній мармелад з ягід і лимонів самостійно в домашніх умовах.
Складові:
- будь-які ягоди, які є в саду: малина, смородина, ожина, ірга, лохина, чорниця – 500 гр;
- цукор – 500 гр;
- лимон (сік, цедра) – 2 шт.
Як зробити домашній мармелад з ягід з лимоном
Робити заготовку треба починати з того, що слід підготувати всі необхідні продукти: всі ягоди очистити від черешків і сміття, промити і просушити. Вимити лимони і відважити 500 гр цукру.
Лимони натерти на крупній тертці: підготувати цедру.
Вичавити лимонний сік.
У каструлю висипати частину цукру, потім ягоди, потім знову цукор і ягоди.
Влити лимонний сік і додати цедру.
Все перемішати і поставити на вогонь.
Постійно помішуючи, довести до кипіння і варити хвилин 40, постійно знімаючи пінку.
Банки простерилізувати . Готовий мармелад розподілити по стерильним гарячим банкам, закатати.
Вийшла досить густа, схожа на мармелад заготовка. Охолоджена, вона настільки щільна, що в ній стоїть ложка.
Взимку домашній мармелад з ягід і лимонів можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків і ватрушок. Додавати його в йогурти, сир або каші. Смачного!