Найчастіше на зиму варять компот ягідний асорті. Але, іноді, хочеться зварити простий моно компот. Пропоную скористатися цим рецептом і приготувати домашній, дуже смачний компот з агрусу.
Інгредієнти: Агрус, Вода, Лимонна кислота, Цукор
Для приготування компоту необхідно використовувати напівстиглі ягоди. Збирати такий агрус краще за 2-3 дня до дозрівання.
Вам знадобиться для приготування компоту:
– агрус
– сироп (на кожен літр води – 1,5 кг цукру)
– розчин лимонної кислоти (на кожен літр води – 1 грам).
Як варити компот на зиму в домашніх умовах
Прибираємо плодоніжки, промиваємо ягоди в холодній воді, наколюємо їх.
У воду засипаємо лимонну кислоту, ставимо на вогонь, коли розчин добре закипить, опускаємо в нього ягоди на пару хвилин.
Після бланшування швидко перекладаємо їх в холодну воду на 2-3 хвилини.
Потім укладаємо агрус в баночки і заливаємо їх гарячим цукровим сиропом. Після чого відправляємо їх стерилізуватися на чверть години.
Після закінчення зазначеного часу закручуємо компот з агрусу кришками.
Ідеальна температура зберігання компоту з агрусу, приготованого в домашніх умовах для зберігання на зиму, становить 10-15 градусів.
Такий смарагдовий, корисний і смачний домашній напій стане родзинкою будь-якого святкового столу в довгі зимові місяці.
Пам’ятайте, що компоти з ягід з кісточками не слід зберігати довше 1 року.