Смачні заготовки на зиму ягід – агрус консервований в домашніх умовах.

Консервований агрус, приготований за цим рецептом, має смак, максимально наближений до свіжого. Мінімальна термічна обробка ягід дозволяє зберегти не тільки смак продукту, але і його корисні властивості.

Агрус консервований - смачні заготовки на зиму
Фото. Агрус консервований – смачні заготовки на зиму

Як консервувати агрус на зиму.

Ретельно перебираємо ягоди, видаляємо плодоніжки, промиваємо агрус холодною водою.

Потім бланшируємо його в гарячій воді (близько 95 градусів) протягом 3-5 хвилин.

Обдаємо ягоди холодною водою, розкладаємо їх по баночках, заливаємо окропом, накриваємо кришками, стерилізуємо 8-12 хвилин, закочуємо.

Завдяки стерилізації, агрус відмінно зберігається в темному прохолодному місці, як звичайна заготовка. Відсутність в рецепті цукру, дозволяє вживати такий консервований агрус людям з цукровим діабетом і тим, хто намагається звести кількість цукру в своєму раціоні до мінімуму.