Консервований агрус, приготований за цим рецептом, має смак, максимально наближений до свіжого. Мінімальна термічна обробка ягід дозволяє зберегти не тільки смак продукту, але і його корисні властивості.

Як консервувати агрус на зиму.
Ретельно перебираємо ягоди, видаляємо плодоніжки, промиваємо агрус холодною водою.
Потім бланшируємо його в гарячій воді (близько 95 градусів) протягом 3-5 хвилин.
Обдаємо ягоди холодною водою, розкладаємо їх по баночках, заливаємо окропом, накриваємо кришками, стерилізуємо 8-12 хвилин, закочуємо.
Завдяки стерилізації, агрус відмінно зберігається в темному прохолодному місці, як звичайна заготовка. Відсутність в рецепті цукру, дозволяє вживати такий консервований агрус людям з цукровим діабетом і тим, хто намагається звести кількість цукру в своєму раціоні до мінімуму.