Моя сім’я дуже любить домашні соління, тому закриваю я багато. Сьогодні у мене за планом пряні помідори консервовані на зиму без стерилізації. Це досить простий рецепт, майже класичний, але з деякими особистими доробками.
Інгредієнти: Вишневі листя, Вода, Запашний перець, Кріп, Лавровий лист, Листя чорної смородини, Оцет, Помідори, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Багато господинь додають до помідорів лише кріп і часник, а я додаю в кожну банку ще і ароматну зелень. Обов’язково спробуйте цей рецепт – смородина, вишня, лавровий лист і перець дають помідорам дуже цікавий пряний смак і аромат, з ними звичайні консервовані помідори заграють для Вас новими фарбами. Як заготовити пряні помідори на зиму, я охоче розповім у своєму рецепті з покроково зробленими фото.
Перше, що потрібно зробити, це підготувати інгредієнти. Розрахунок ведемо на півлітрову банку. Необхідні інгредієнти:
- помідори – 4-5 шт .;
- гілочки кропу з суцвіттями – 1-2 шт .;
- чорна смородина – 2 листочка;
- вишня – 2 листочка;
- лавровий лист – 1 шт .;
- часник – 1 зубчик;
- чорний перець – 2 горошини;
- запашний перець – 2 горошини;
- цукор – 0,5 десертної ложки;
- сіль – 1 десертна ложка;
- оцет – 1 десертна ложка.
Як консервувати помідори на зиму з прянощами
В першу чергу нам необхідно вибрати хороші помідори. На мій погляд, для консервації найбільше підходить сорт Де барао чи по-простому сливи. Ці помідорчики оптимально підходять за розміром, вони пружні, щільні і смачні, як раз те, що потрібно для консервації. Тому, я завжди купую саме такі.
Миємо помідори і всю зелень.
Коли всі інгредієнти підготовлені, то добре вимиємо і простерилізуємо баночки.
На дно акуратно укладаємо кріп, смородинові, вишневі і лавровий листи, часник і перець.
Потім, заповнюємо баночку помідорами, намагаємося не пом’яти їх і не пошкодити.
Заливаємо окропом. Чекаємо поки вода в банках охолоне, потім, виливаємо її в каструлю і заново кип’ятимо.
В цей час засипаємо в наші банки цукор, сіль і додаємо оцет.
Зверху заливаємо закипілою водою і закриваємо.
Банки і кришки можете вибирати будь-які, я вважаю за краще банки з різьбленням, їх легко і швидко закривати. На мій погляд, це дуже зручно, не люблю закочувати машинкою.
Смачні пряні помідори консервовані на зиму без стерилізація відмінно зберігаються у мене навіть в умовах міської квартири.