Мої зимові заготовки не займають багато часу, але відмінно допомагають взимку впоратися з авітамінозом і урізноманітнити меню. І цей простий рецепт приготування томатів у власному соку – відмінне тому підтвердження. Виходить швидко, дешево і смачно!
Інгредієнти: Помідори, Сіль, Цукор
Прикріплюю до рецепту покроково зроблені фото, які відмінно проілюструють приготування заготовки.
Як закочувати помідори у власному соку
Щоб зробити сік, помідори я беру будь-які, які дозріли на городі. Але якщо ви будете купувати, то беріть не водянисті, а м’ясисті, наприклад, бичаче серце. Тоді сік буде густим.
І так, для отримання соку, томати слід пропустити через соковижималку.
При відсутності соковижималки, просто прокрутіть помідори через м’ясорубку, а потім перетріть через дрібне сито, щоб очистити від насіння. Так консервувати, звичайно, трохи довше, але воно того варте!
І так, у вас вийшов томатний сік з м’якоттю, очищений від насіння. Виміряйте вичавлений обсяг. Це необхідно, щоб розрахувати кількість солі і цукру. Ставимо сік на вогонь.
У чисті банки покласти чисто вимиті помідори, приблизно, на 2/3 банки.
Вибраний для консервування обсяг тари залежить від вашої любові до соку і кількості його любителів.
Коли ваш сік закипить, додаємо в нього на 1 літр: дві столові ложки солі і три столові ложки цукру. Не бійтеся, що солі і цукру багато, частину заберуть законсервовані в ньому томати.
Прокип’ятивши 2 хвилинки, заливаємо гарячий сік в банки з помідорами і залишається тільки закатати кришками. Готові банки вкриваємо чимось теплим, це буде достатньою стерилізацією.
Ось і все, чекаємо зими, під картопельку з оселедцем відкриваємо баночку соку зі смачними консервованими помідорами і насолоджуємося. Рецепт приготування простий, а результат смачний. Не полінуйтеся попрацювати влітку, щоб потім взимку отримувати задоволення і вітаміни.