Смачні мариновані печериці швидкого приготування

Смачні мариновані печериці швидкого приготування

Перед майбутнім застіллям, щоб заощадити час, ми дуже часто купуємо закуски в магазинах і супермаркетах. При цьому знаючи, що, практично, всі магазинні продукти напхані консервантами. І звичайно ж, смак і свіжість купленої їжі залишається загадкою аж поки не спробуєш.

Щоб уникнути таких неприємностей перед святом, пропоную рецепт домашніх маринованих шампіньйонів швидкого приготування. Традиційна і всіма улюблена закуска готується легко, просто, а головне швидко. Домашні мариновані печериці на смак не порівняти з магазинними. Спробуйте заготовити кілька баночок на зиму або напередодні майбутнього застілля.

Для маринування візьмемо:

Смачні мариновані печериці швидкого приготування

  • 500 гр свіжих печериць (найкрасивіше виглядатимуть маленькі гриби);
  • 2 зубки часнику;
  • 1,25 ст.л. солі;
  • 0,5 ст.л. цукру;
  • 1 гвоздика;
  • 10 горошин перцю чорного;
  • 1 ст.л. 9% або 1.5 ст.л. 6% оцту;
  • 5 ст.л. рослинної олії;
  • 300 гр води.

Як швидко маринувати печериці в домашніх умовах

Перше, що слід зробити, це підготувати наші грибочки. Печериці не чистимо, але ретельно миємо.

Смачні мариновані печериці швидкого приготування

Часник очищаємо і розчавлює ножем. Гриби заливаємо водою і ставимо варити. Кип’ятимо не більше 4 хвилин.

Поки варяться грибочки, робимо маринад. Складаємо всі спеції в каструлю, заливаємо гарячою водою. Проварюємо 2 хвилини.

Зі зварених печериць зливаємо воду і заливаємо гарячим маринадом. Дамо охолонути і перекладемо в чисті банки, закриваємо капроновими кришками.

Смачні мариновані печериці швидкого приготування

Через 12 годин можна насолоджуватися на диво смачними швидко маринованими печерицями.

Смачні мариновані печериці швидкого приготування

Весь процес приготування зайняв всього лише півгодини. А зберігаємо нашу чудову закусочку, мариновані печериці швидкого приготування, в холодильнику.