Смачні мариновані огірки з морквою на зиму

Огірки мариновані з морквою – це смачне і оригінальне асорті, яке стане окрасою вашого столу. Тому пропонуємо простий рецепт приготування такої заготовки на зиму.

Кількість інгредієнтів розрахована на півлітрову банку. Банки і кришки для цього рецепту необхідно обов’язково стерилізувати.

Отже, на тару об’ємом 0,5 літра треба взяти:

  • огірки – 2-3 штуки;
  • морква – 1 штука;
  • парасольку кропу – 1 штука;
  • часник – 2 зубчики;
  • перець чорний горошком – 3 штуки;
  • перець пекучий червоний – 2 кружальця;
  • цукровий пісок – 2 чайні ложки;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • оцет – 20 мілілітрів.

Мариновані огірки з морквою

Як приготувати мариновані огірки з морквою на зиму

Спочатку моркву і огірки треба помити, часник і моркву – почистити. Потім огірки та моркву необхідно порізати кружальцями.

Мариновані огірки з морквою

Далі викладіть на дно банки парасольку кропу, часник, обидва види перцю.

Мариновані огірки з морквою

Після цього закладайте огірки та моркву.

Мариновані огірки з морквою

Потім візьміть 200 мілілітрів води, доведіть до кипіння,  розчиніть цукор і сіль, прокип’ятіть, і, в кінці, додайте 9% столовий оцет. Таким маринадом залийте заготовку. Після цього накрийте банку кришкою та  поставте її в каструлю (на дні якої обов’язково повинна бути чиста тканина) з гарячою водою і кип’ятіть 10 хвилин.

Мариновані огірки з морквою

Після цього закатайте банки.

Мариновані огірки з морквою

Тепер лишилося поставити банку догори дном, закрити теплою ковдрою та почекати, доки заготовка повністю вистигне. Зберігати таке смачне асорті можна в шафі, коморі або підвалі.