Огірки мариновані з морквою – це смачне і оригінальне асорті, яке стане окрасою вашого столу. Тому пропонуємо простий рецепт приготування такої заготовки на зиму.
Інгредієнти: Кріп, Морква, Огірки, Оцет, Пекучий перець, Перець чорний горошок, Сіль, Цукор, Часник
Кількість інгредієнтів розрахована на півлітрову банку. Банки і кришки для цього рецепту необхідно обов’язково стерилізувати.
Отже, на тару об’ємом 0,5 літра треба взяти:
- огірки – 2-3 штуки;
- морква – 1 штука;
- парасольку кропу – 1 штука;
- часник – 2 зубчики;
- перець чорний горошком – 3 штуки;
- перець пекучий червоний – 2 кружальця;
- цукровий пісок – 2 чайні ложки;
- сіль – 1 чайна ложка;
- оцет – 20 мілілітрів.
Як приготувати мариновані огірки з морквою на зиму
Спочатку моркву і огірки треба помити, часник і моркву – почистити. Потім огірки та моркву необхідно порізати кружальцями.
Далі викладіть на дно банки парасольку кропу, часник, обидва види перцю.
Після цього закладайте огірки та моркву.
Потім візьміть 200 мілілітрів води, доведіть до кипіння, розчиніть цукор і сіль, прокип’ятіть, і, в кінці, додайте 9% столовий оцет. Таким маринадом залийте заготовку. Після цього накрийте банку кришкою та поставте її в каструлю (на дні якої обов’язково повинна бути чиста тканина) з гарячою водою і кип’ятіть 10 хвилин.
Після цього закатайте банки.
Тепер лишилося поставити банку догори дном, закрити теплою ковдрою та почекати, доки заготовка повністю вистигне. Зберігати таке смачне асорті можна в шафі, коморі або підвалі.