Мариновані огірки з гвоздикою – це один з найпростіших та найсмачніших рецептів. І зараз ми ним з вами поділимося.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Запашний перець, Кріп, Лавровий лист, Листя вишні, Листя хрону, Листя чорної смородини, Огірки, Оцет, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Для приготування 3-х кілограмів огірків, на кожну банку необхідно взяти:
- 1-2 парасольки кропу;
- 2-3 листочки чорної смородини;
- 3-4 листочки вишні;
- 1 лист хрону;
- 3 горошини чорного перцю;
- 2 горошини запашного перцю;
- 1-2 зубчики часнику;
- 1-2 лаврового листа;
- 3-5 штучок гвоздики.
Для 1 літра маринаду знадобиться:
- цукор – 1 столова ложка;
- сіль – 3 столових ложки;
- оцет 9% – 3 столових ложки.
Як приготувати мариновані огірки з гвоздикою на зиму
Бажано, щоб огірки були зірвані не менше ніж за добу до маринування. Спочатку добре їх помийте в воді з-під крану.
Далі покладіть їх в ємність з водою на 1 годину, аби вони набрали вологу.
Тим часом підготуйте зелень і стерилізуйте банки. Найпростіший спосіб – потримати над парою 5 хвилин.
Зелень треба просто помити.
Потім листя вишні та смородини зняти з гілочок.
А листя хрону порізати смужками.
Далі почистіть часник та відрахуйте необхідну кількість інших спецій.
Тепер можна розкласти спеції та зелень в банки.
У огірків зріжте хвостики з обох сторін.
Далі щільно вкладіть їх в банку. Краще починати з більших, а закінчити – меншими.
Після цього треба залити банки окропом 3 рази.
Перший раз – залити, накрити кришками, залишити на 10 хвилин.
Далі злити воду в каструлю, додати цукор і сіль, довести до кипіння, знову залити в банки і накрити кришками.
Цього разу тримати 20 хвилин, потім знову злити в каструлю, довести до кипіння і додати оцет.
Далі зразу ж залийте огірки маринадом, закатайте кришками, поставте догори дном, закрийте ковдрою і тримайте так 2-3 дні.
Після цього можете спокійно переставляти їх в кухонну шафу, адже таку консервацію можна зберігати при кімнатній температурі.