Смачні мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Мариновані огірки з гвоздикою – це один з найпростіших та найсмачніших рецептів. І зараз ми ним з вами поділимося. 

Для приготування 3-х кілограмів огірків, на кожну банку необхідно взяти:

  • 1-2 парасольки кропу;
  • 2-3 листочки чорної смородини;
  • 3-4 листочки вишні;
  • 1 лист хрону;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 2 горошини запашного перцю;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 1-2 лаврового листа;
  • 3-5 штучок гвоздики.

Для 1 літра маринаду знадобиться:

  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – 3 столових ложки;
  • оцет 9% – 3 столових ложки.

Як приготувати мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Бажано, щоб огірки були зірвані не менше ніж за добу до маринування. Спочатку добре їх помийте в воді з-під крану.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Далі покладіть їх в ємність з водою на 1 годину, аби вони набрали вологу.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Тим часом підготуйте зелень і стерилізуйте банки. Найпростіший спосіб – потримати над парою 5 хвилин.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Зелень треба просто помити.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Потім листя вишні та смородини зняти з гілочок.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

А листя хрону порізати смужками.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Далі почистіть часник та відрахуйте необхідну кількість інших спецій.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Тепер можна розкласти спеції та зелень в банки.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

У огірків зріжте хвостики з обох сторін.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Далі щільно вкладіть їх в банку. Краще починати з більших, а закінчити – меншими.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Після цього треба залити банки окропом 3 рази.

Перший раз – залити, накрити кришками, залишити на 10 хвилин.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Далі злити воду в каструлю, додати цукор і сіль, довести до кипіння, знову залити в банки і накрити кришками.

Цього разу тримати 20 хвилин, потім знову злити в каструлю, довести до кипіння і додати оцет.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Далі зразу ж залийте огірки маринадом, закатайте кришками,  поставте догори дном, закрийте ковдрою і тримайте так 2-3 дні.

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Після цього можете спокійно переставляти їх в кухонну шафу, адже таку консервацію можна зберігати при кімнатній температурі.