Кавун – всіма улюблена велика ягода, але, на жаль, її сезон дуже короткий. А як хочеться в холодні, морозні дні побалувати себе соковитою і солодкою кавуновою скибочкою. Спробуємо заготовити баштанні про запас.
Інгредієнти: Вода, Кавуни, Оцет, Сіль, Цукор
Пропоную легкий в приготуванні рецепт маринованих кавунів в трилітровій банці.
Складові:
- кавун – 1 шт. (на 1 трилітрову банку);
- вода – 3 літри (маринад на 3 трилітрові банки);
- цукор – 1 склянка (200 гр);
- сіль – півсклянки (100 гр);
- оцтова есенція.
Як маринувати кавуни в банках на зиму
Прийнявши рішення підготувати таку заготовку, перш за все варто придбати кавун. Якщо вам дістався не дуже зрілий рожевий екземпляр – не біда. Для маринування він в самий раз. Отже, ягоду миємо, ріжемо на акуратні часточки. Обрізаємо кірки, вони нам не потрібні, так як в банці займуть занадто багато необхідного місця.
Ретельно миємо й стерилізуємо трилітрові банки і кришки. Поки банки стерилізуються, з води, цукру і солі готуємо маринад. У киплячу воду додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння.
Нарізані часточки кавуна акуратно укладаємо в банку. Укладати потрібно досить щільно, але не тиснути кавун.
Заливаємо заготовки киплячим маринадом до верху, прикриваємо залізною кришкою.
Ставимо банку у велику каструлю з киплячою водою і стерилізуємо 15 хвилин. На дно каструлі обов’язково кладемо серветку, на яку і ставиться банка. Це необхідно для того, щоб скло не лопнуло.
Після закінчення стерилізації, витягуємо банку з водяної бані, додаємо 1 чайну ложку оцтової есенції, закочуємо, перевертаємо банку догори дном і укутуємо в теплу ковдру до повного охолодження. Усе! Швидко і смачно!
Дивовижна закуска на Новорічний стіл готова! Мариновані кавуни консервовані за цим рецептом виходять солодко-кислі. При бажанні, в маринаді можна зменшити кількість цукру і збільшити кількість солі. Тоді кавуни будуть мати більш солоний смак.