Смачні малосольні огірки в банці, рецепт з фото – як зробити малосольні огірки гарячим і холодним способом.

Гаряча й жадана та пора, коли на грядках визрівають ароматні й свіженькі огірочки. Уже й самі понаїдалися і сусідам та родичам роздарували, і законсервували на зиму багатенько та склали у комору. Яке ще блюдо придумати з ними? Правильно, замалосолити! Бо літо мине, а так потім захочеться малосольного огірочка. Засоленими у такий спосіб огірками, можна посмакувати лише о цій теплій порі. Отже, поспішайте, поки  дачний сезон в розпалі. У вашу кулінарну бібліотеку  – наш простий рецепт засолювання в банці.

Малосолити огірки спробуйте  гарячим або холодним способом. Пропонуємо вам опис обох рецептів, а ви вже експериментуйте та вибирайте той, який ляже до душі.

Малосольні огірки без оцту

Головна різниця у цих рецептах – термін готовності продукту.

Якщо засолите без оцту холодним способом, із сіллю та цукром, то треба почекати довше. Відбувається природне сквашування овочів і ці огірочки стають більш корисні для травного тракту.

Якщо виберете рецепт малосольних огірків у гарячий спосіб, то хрумка закуска буде готова за 7-8 годин.

Рецепт засолювання малосольних огірків в банці холодним розсолом.

свіжі огірки

Для першого рецепту заготовки приготуйте 3-х літрову банку та наступні складові:

  •  1,6 кг щойно зірваних огірків;
  •  сіль 80 г;
  • 30 г цукрового піску;
  •  листя хрону;
  •  1 стручок солодкого перцю;
  • кріп (можна використовувати, як  свіжий, так і сушений разом з суцвіттями);
  • 2 зубки часнику;
  • перець чорний і запашний.

Спеції для малосольних огірків

Про приготування детальніше: вимийте та простерилізуйте банку. На дно покладіть хрін, потім огірки, половинки перчини, очищені зубчики часнику. Кидаємо перці у вигляді спецій – чорний і запашний перець. На останок додаємо кріп так, щоб він був між боками огірочків.

Тепер поверніть свою увагу до розсолу, а саме – його приготування  для малосольних огірків: для цього – наберіть чистої холодної води, колодязної або фільтрованої. Сюди висипати сіль і цукор, ретельно перемішати. Хай кільканадцять хвилин відстоїться, щоб тверді й дрібні домішки лягли на дно.

Потім вилийте цей  розсіл на огірки в банку. Закрийте поліетиленовою кришкою і залиште на 3-4 дні в теплому місці. За цей час овочі повинні замалосолитись. Та вони можуть закваситися і раніше, бо наразі у  нашій країні літа надто спекотні.

Як приготувати малосольні огірки гарячим способом.

Другий спосіб засолювання теж дуже простий. Ви будете готувати із використанням тих же інгредієнтів. Та воду із сіллю та цукром треба закип’ятити. Коли огірки залиті киплячим розсолом, то теж закривайте поліетиленовою кришкою та ставте у тепле приміщення. Отже, якщо вранці ви цим способом засолили, то на вечерю вже можна подавати до вареної молоденької картопельки. Або ввечері залили банку огірків гарячим розсолом, а на ранок подавайте нас стіл. Загалом по другому рецептові, швидка й смачна закуска готується 7-8 годин.

малосольні огірки гарячим і холодним способом