Якщо чоловіча частина родини балує вас іноді уловом річкової риби, то, ймовірно, ви ставите питання: “Що приготувати з риби і як зберегти її про запас?”; Хочу запропонувати вам простий рецепт смачних рибних котлет і розповім як заморозити їх про запас на зиму.
Інгредієнти: Манка, Риба, Сіль, Спеції для риби, Цибуля, Чорний перець мелений, Яйця
Котлети з річкової риби, безсумнівно, припадуть вам до смаку. Рецепт готування покроково із фото, зробить розповідь більш простою і зрозумілою.
Як приготувати котлети з річкової риби
Для початку, займемося самою рибою. Вона у мене дрібна – загальна вага – 1,5 кілограма.
Очистимо її від луски. Для цього можна використовувати ніж або спеціальний інструмент для чищення риби. Далі, розпорюємо черевце і вичищаємо всі нутрощі. Рибу ретельно промиваємо водою і даємо стекти зайвій рідині.
Тепер нам потрібно відділити рибу для фаршу від кісток і хребта. Для цього я роблю надріз уздовж по всій спині риби гострим ножем і витягаю спинні плавники. Теж саме роблю з нижньою частиною риби. Потім, відрізаю голову. Піддягаючи м’ясо великим пальцем, рухаюся з боку голови до хвоста вздовж хребта. Таку маніпуляцію проробляю з кожного боку риби. Таким чином, м’ясо досить легко знімається, залишається лише хребет і бічні реберні кістки. Річкова риба дуже кістлява, тому не потрібно намагатися видалити абсолютно всі кісточки, а тільки найбільші.
Тепер, приготуємо всі продукти для фаршу. Очистимо й наріжемо великими шматочками цибулю (300 грам), нарізаємо кубиками свиняче сало (200 грам). Якщо сала немає, то можна обійтися і без нього, котлети будуть дієтичними.
Прокрутимо рибне філе, цибулю і сало через м’ясорубку. Якщо є бажання, то можете пропустити фарш через м’ясорубку два рази, щоб бути впевненими в подрібненні всіх кісточок. Але, можу сказати точно, що якщо ви видалили всі великі кістки, то готові котлети будуть однорідної консистенції і після першої перекрутки.
В готовий рибний фарш додати сіль, перець, спеції для риби, 1 столову ложку манної крупи і 1 куряче яйце. Все ретельно перемішати і дамо постояти фаршу хвилин 30, щоб манна крупа розбухла. Якщо консистенція фаршу рідкувата, то манки можна покласти трохи більше.
Як заморозити рибні котлети
З рибного фаршу формуємо котлети, обвалюємо їх в панірувальних сухарях і відразу ж укладаємо в ємність для заморожування, застелену вощеним папером або целофаном. Заморожувати котлети можна і на звичайній обробній дошці.
Через добу котлети дістають і перекладають в пакети для заморожування для тривалого зберігання.
При дотриманні температурного режиму морозильної камери, рибні котлети зберігаються до 6 місяців. При необхідності, просто дістаємо потрібну кількість заморожених смачних котлет з річкової риби і обсмажуємо їх до золотистої скоринки попередньо не розморожуючи. Дуже смачно і зручно!