Смачні консервовані помідори з листям винограду, вишні і хріном

Смачні консервовані помідори з листям винограду, вишні і хріном

Існує безліч способів приготувати консервовані помідори на зиму. Сьогодні я розповім як консервувати помідори з листям винограду, вишні і хріном в банках. Робити це в домашніх умовах досить просто і зробити заготовку зможе і наймолодша господиня.

Листя, додаваних в банку рослин, містять дубильні речовини і фітонциди, які є відмінним антиоксидантами, сприяють знищенню шкідливих бактерій і надають незрівнянний смак заготовкам. Використовуйте мій покроково оформлений фото-рецепт і взимку, безсумнівно, вас порадують  смачні консервовані помідори.

Зазначені інгредієнти розраховані на банку обсягом 2 літри:

Консервовані помідори з листям винограду і вишні

  • стиглі невеликі томати;
  • 2 листи з вишневого дерева;
  • 2 листочка винограду;
  • 1 невеликий корінець хрону;
  • часник 2-3 зубчики;
  • 1 середня морквина;
  • болгарський перець 1 невеликий плід;
  • 1 квітучу парасольку кропу (не насіння);
  • 3-4 горошини чорного перцю;
  • 2-3 горошини запашного перцю;
  • 3-4 гвоздики;
  • 1,5 столові ложки солі;
  • 3,5 столові ложки цукру;
  • 0,5 чайної ложки оцту 70%.

Консервовані помідори з листям винограду і вишні

Як консервувати помідори на зиму з листям винограду, вишні і хріном

Банки, в які будемо робити консервацію, стерилізуємо .

Консервовані помідори з листям винограду і вишні

Хрін, часник, болгарський перець, моркву очищаємо, промиваємо, ріжемо на брусочки. Укладаємо промиті листя, кріп і овочі в банку. Закладаємо томати, щоб вони щільніше вляглися, можна злегка струснути банку. Сильно утрамбовувати не варто – помідори можуть лопнути. Додаємо перець і гвоздику. Заливаємо гарячу, кип’ячену воду в банки. Щоб скло не лопнуло, варто налити трохи гарячої води і дати банкам трохи прогрітися. Заповнюємо їх до верху гарячою водою, накриваємо кришками, які теж потрібно заздалегідь простерилізувати, і настоюємо хвилин 10. Воду зливаємо в каструлю, Всипаємо цукор, сіль, вливаємо оцет і кип’ятимо. Заливаємо назад в банки, закататуємо кришками.

Консервовані помідори з листям винограду і вишні

ВАЖЛИВО: воду з кожної банки потрібно зливати і кип’ятити окремо!

Готові консервовані помідори перевертаємо кришкою вниз і загортаємо в плед до повного охолодження. Помідори консервовані на зиму з листям вишні, винограду і корінням хрону готові.

Консервовані помідори з листям винограду і вишні

Консервацію можна зберігати в сухому погребі чи будь-якому темному і прохолодному приміщенні. Взимку залишається тільки вийняти томати з банки і подати до столу. Їжте на здоров’я!