Смачні консервовані помідори у власному соку – простий рецепт заготовки як консервувати томати на зиму.

Консервовані помідори у власному соку цікаві своїм натуральним смаком, не розведеним спеціями і оцтом. У них зберігаються всі вітаміни і мікроелементи, тому що консервантом є тільки сіль.

Як консервувати помідори у власному соку на зиму.

помідори

Відібрати стиглі щільні томати без видимих пошкоджень, як то: тріщини, плями, вм’ятини або будь-які подібні. Найкраще брати плоди однакового розмір, краще за все середнього. Плодоніжки видалити вручну, а не за допомогою ножа – це дасть можливість зберегти цілісність плодів. Переспілі і пошкоджені помідори потрібно переробити на сік, яким будуть заливатися цілі плоди.

Як зробити томатний сік для маринаду.

Пошкоджені томати потрібно розрізати на четвертинки, видаливши при цьому всі пошкоджені частини.

Часточки скласти у містку каструлю і залити їх невеликою кількістю води з чайника. На 1 кг сировини досить 0,5 склянки.

Все довести до слабкого кипіння і варити до розм’якшення шматочків.

Гарячу масу протерти через металеве сито і заміряти точний обсяг отриманого томатного соку.

На кожен його літр додати 20 або 30 г солі і ще раз закип’ятити.

Поки сік з сіллю проходить повторну термічну обробку, підготовлені цілі томати наколоти дерев’яною шпажкою або зубочисткою в п’яти-шести місцях. Це потрібно для того, щоб не тріснула шкурка, коли томати будуть заливатися гарячим соком.

Наколоті томати розкласти по попередньо простерилізованих банках, а потім залити їх підготовленим соком, остиглим до температури 80-85 ° С.

Банки прикрити кришками і встановити їх на дно великої каструлі з гарячою водою. Довести рідину до кипіння і стерилізувати консервовані помідори 20 хвилин. Цього часу достатньо на банки об’ємом в 1 літр.

Після закінчення кип’ятіння банки з помідорами закатати кришками, перевернути вниз шийкою і дати охолонути природним шляхом.

Щоб смачні консервовані помідори у власному соку, приготовані за домашнім рецептом, стояли всю зиму і не почали бродити, заливати їх потрібно тільки свіжоприготованим томатним соком. Якщо консервувати помідори великими порціями, то необхідно розрахувати час таким чином, щоб зварений з сіллю сік був залитий в банки протягом однієї години.

Знаючи як консервувати томати на зиму, тепер Ви щороку зможете заготовити натуральний і смачний продукт без додавання оцту.