Смачні консервовані огірки на зиму – рецепт розповість, як робиться триразова заливка огірків.

Ми – українці навряд чи зможемо відмовитися взимку від домашнього консервованого огірочка. Ох, як же він пахне свіжістю та приємно хрумтить. Хтось любить із петрушечкою, а хтось обожнює гоструватий присмак часничку. У всіх господинь  є свій кращий рецепт із секретом щодо оригінального способу приготування.

Перед вами – простий і надійний рецепт домашньої заготовки на зиму, де використовується триразова заливка огірків.

Як консервувати огірки методом триразової заливки.

Фото огірків.

Для цього універсального рецепту відберіть молоденькі й тверденькі огірочки. Головне, щоб вони були дуже хрумкі – це найбільша перевага свіжозібраних плодів. Ідеально було б взяти огірки сорту «Струмочок», але й інші також беріть. Рекомендуємо, зайнятися консервуванням зразу ж після того, як зібрали огірки на городі або принесли із базару.

Підготовка огірків та банок

Спочатку плоди добре промийте свіжою холодною водою та акуратно зріжте хвостики. Потім підготуйте ретельно вимиті банки, краще 3-и літрового об’єму. Не зашкодить, якщо банки перед цим стерилізувати по 10-15 хв.

Підготовка прянощів

У банку тепер викладайте трави та прянощі: на самий низ листя хрону, потім кріп і листочки чорної смородини, яка посилює властивості хрумчання огірків.

Очищений часник та хрін покладете пізніше. Пропорції на 3-х літрову банку: 10-15 г різної зелені, 10 г хрону і 4 зубчики часнику.

Вкладання огірків

Тепер складайте у банку огірки. Вибирайте так плоди по формі і величині, щоб вони щільно притулялися одне до одного. Виберіть заздалегідь “парасольки” зрілого кропу, якими треба завершити наповнення банки огірками.  І трішки присипте іншої зелені, щоб вона ледь прикривала верхній шар огірочків, та, щоб вона була між огірками й не могла вислизнути під час наступних етапів консервування.

Консервування з гарячою водою та потім – маринадом

Закип’ятіть воду, а потім потихеньку вливайте її в банку. Потім накрийте її прокип’яченою та ще гарячою кришкою. Почекайте три хвилинки, злийте воду в окрему миску, щоб знову підігріти її.  Залийте знову банку з огірками окропом та ще три хвилини так потримайте і знову вилийте воду.

І лише тепер можете покласти у банку зубчики часнику і корінь хрону. Та вже цього разу огірки треба заливати підготовленим маринадом.

Поки ви гріли воду для заливання у банки, у окремій ємності можна було починати варити маринад. Ви можете для цього взяти свіжу воду або ту, якою заливали огірки перший раз. Для маринаду беріть: на 1 літр води – 35 г цукру і 90 г солі. Коли рідина закипіла, влийте 100-150 г. столового оцту. І хай ще прокипить маринад не більше 2-х хвилин.

Як тільки вимкнули вогонь під каструлею із маринадом, наливайте його у банку. Накривайте кришкою, закочуйте та перевертайте для охолодження. Вибирайте затишне місце для законсервованих огірків, щоб їх не можна було випадково зачепити. Через добу можете перенести банку у місце для зберігання.

Огірки – як окрема страва чи складова інших блюд

От вам – традиційний спосіб консервування огірків на зиму. Ваші улюблені хрумкі огірочки, в міру пряні, з кислинкою – вже чекають, коли з’являться на вашій тарілці. Заготовлені за таким рецептом, огірочки відмінно будуть зберігатись у приміщенні і банки не “позривають”. Уявіть, як ніжна гаряча пюрешка ідеально підійде до гарних й запашних огірочків. Робіть зимові салати, м’ясне рагу чи розсольник з такими огірками та у будь-яких варіантах такі страви будуть смачними і корисними.