Смачні консервовані огірки або як консервувати огірки на зиму просто – рецепт перевірений часом.

На цей раз хочу розповісти, як консервувати огірки методом подвійної заливки. Робимо такі заготовки з огірків на зиму вже дуже багато років. Тому, можу сміливо сказати, що рецепт перевірений часом. Консервовані огірки виходять і смачними, і корисними завдяки тому, що оцет в рецепті відсутній. Так що просто консервуйте і їжте собі на втіху.

Для такої домашньої заготовки огірків нам знадобляться:

  • невеликі свіжо зірвані з грядки огірки, бажано вибирати їх однаковою подовженої форми;
  • часник (уважно читайте приготування, додавати вже при закатку);
  • корінець хрону;
  • будь-яка доступна нам зелень (петрушка, кріп);
  • ароматні листя (смородина чорна, вишня);
  • перець горошок;
  • лист лавра.

Щоб приготувати розсіл для огірків нам потрібно на 1 літр водички – 50 грам крупної солі.

Ну а тепер, консервуємо огірки на зиму.

Фото огірків.

Відкалібровані нами для цього рецепта огірки потрібно вимити, потім вимочити їх у холодній воді протягом 4 – 6 годин. Після замочування, огірки, ще раз помиємо.

Перед тим як заповнити банки огірками (я беру трьох літрові), на дно кожної ємності кладемо потроху (на «око») пряних листочків і корінців.

Огірками щільно заповнюємо банки і заливаємо наші домашні заготовки з огірків прокипілим, остиглим і процідженим розсолом.

Накриваємо банки чистими капроновими кришками. Тепер, про наші заготовки, залишені стояти при кімнатній температурі, можна забути на два дні.

Після двох діб, згадуємо про наші консервовані огірки – розсіл зливаємо і кип’ятимо.

Просолені огірочки промиємо дуже гарячою водою. Укладаємо ошпарені огірки назад в банки, і ось тут, УВАГА, додаємо подрібнений часник. Залишилося залити банки киплячим розсолом і закатати.

Взимку відкриваємо наші смачні консервовані огірки і додаємо в різні страви: вінегрет, олів’є, розсольник. Ну, або просто смачно хрустимо огірочком. Підійшов Вам мій рецепт перевірений часом? Пишіть відгуки в коментарях.