Червона смородина – це одні з найкорисніших ягід. Саме тому з них варто зробити безліч чудових заготовок на зиму, наприклад – желе. Воно готується неймовірно просто і швидко, а на смак – дійсно незрівнянне.
Інгредієнти: Цукор, Червона смородина
Домашнє желе з червоної смородини – це неймовірно смачна страва, з чудовим ароматом і приємним кисло-солодким смаком. Тому всім, хто любить червону смородину і обожнює желе, варто скористатися цим простим і покроковим рецептом з фото, щоб приготувати на зиму таку смачну та неймовірно корисну заготовку з червоної смородини.
Для приготування потрібно лише три інгредієнти:
- 0,5 кг червоної смородини ;
- 0,5 кг цукру ;
- 50 мл води.
Як зробити желе з червоної смородини
Ягоди, які планується використати для желе, повинні бути стиглими, яскраво червоного кольору, без дефектів. До речі, для цього рецепта підійдуть ягідки на гілочці, тому не доведеться витрачати час на те, щоб відділити смородину від гілочок.
Ягоди необхідно добре промити, видалити листя, якщо таке є. Після цього висипати смородину в зручну ємність, додати воду, поставити на вогонь.
Ягоди доводять до кипіння на слабкому вогні, при цьому постійно помішуючи. Знімати з вогню, коли ягоди стануть м’якими, а шкірка лусне.
Після цього треба протерти ягоди через сито. Для желе потрібен сік з м’якоттю, а шкірки і кісточки можна використати для компоту.
Сік з м’якоттю треба змішати з цукром, знову поставити на вогонь та варити на слабкому вогні 7 хвилин.
Желе з червоної смородини розлити в підготовані баночки. При охолодженні воно відразу почне густіти і ставати желеподібним.
Закатати баночки закаточним ключем, перевернути і накрити теплим рушником. Після охолодження зберігати в темному і прохолодному місці.
Неймовірний аромат, яскравий колір, желейна структура, чудовий смак обов’язково сподобаються рідним та друзям. Смачне густе желе з червоної смородини – це ласощі, які готуються дуже швидко і завжди радують око та шлунок. А ще, ця корисна страва допомагає покращити імунітет та захистити свій організм від інфекцій. Тому зимою в кожному домі повинна бути хоча б одна баночка желе з червоної смородини.