Хочете побалувати своїх домашніх ароматним і смачним вишневим варенням без кісточок – скористайтеся цим, перевіреним багато разів домашнім рецептом. Варення, приготовлене таким способом, виходить середньо густе, не переварене, а ягоди вишні не втрачають свій насичений, червоно-бордовий колір.
Покрокове фото полегшить приготування новачкам у справі заготовок на зиму.
Складові:
- вишні (сорт будь-який) – 1 кг;
- цукор – 800 гр.
Як зварити варення з вишні
Перш ніж зробити заготовку, висипаємо вишні в друшляк і гарненько миємо їх під проточною холодною водою. Після миття, друшляк встряхуємо кілька разів, щоб добре стекла зайва вода.
Потім, з вишень потрібно видалити залишки плодоніжок і ягоди перебрати. Ретельно відбраковуємо полопані, підгнилі і побиті плоди. Для варення залишаємо тільки стиглі красиві вишні без вад.
У процесі відбору, з вишень видаляємо кісточки. Хтось робить це за допомогою пристосувань, які продаються в магазині. Але більшість господинь (і я не виняток) виймає кісточки за допомогою звичайної шпильки, шпильки або скріпки.
Відібрані вишні без кісточок вкладаємо в миску, в якій будемо готувати варення.
Пересипаємо цукром і залишаємо при кімнатній температурі на дві години. За цей час вишні встигнуть, як слід пустити сік, але не встигнуть забродити.
З плином часу, миску ставимо на вогонь, доводимо варення до інтенсивного кипіння, вимикаємо, накриваємо кришкою і залишаємо ще на три години.
Потім, варення потрібно ще раз закип’ятити, зробити маленький вогонь і уварювати, помішуючи шумівкою, п’ять-сім хвилин.
Стерильна тара і кришки на той час повинні бути у Вас вже готові.
За допомогою ополоника розливаємо варення по банкам.
Накриваємо кришками і закупорюємо.
Після закачування банки перевертаємо і ставимо їх на кришечки (як на фото нижче). Укутувати таку консервацію не обов’язково.
З наведеної в рецепті кількості продуктів вийшло рівно дві півлітрових баночки дуже смачного вишневого варення без кісточок.
Відставляємо на зберігання, а взимку відкриваємо заготовлене і подаємо до чаю, власноруч приготовлене дуже смачне варення з вишень. Вийняті з сиропу ягоди відмінно підійдуть, якщо Ви вирішите спекти пироги або наліпити вареники.