Смачне варення з мандаринів з скоринкою – незвичайний рецепт як варити мандаринове варення половинками.

Всі звикли закривати варення зі звичних нам з дитинства продуктів. Зате варення з мандаринів рідко хто готує, і марно. Адже воно не тільки корисне вітамінами, але і завдяки цедрі, багате ефірними маслами. Цей незвичайний рецепт простий у приготуванні і заслуговує на увагу.

Інгредієнти для мандаринового варення з скоринкою:

  • мандарини – 1,5 кг;
  • цукор – 2,3 кг;
  • вода – 1 л.

Як приготувати варення з мандаринів з шкіркою.

Мандарини вибрати маленькі, пружні, без вм’ятин. Вибрані плоди вимити в мильному розчині, добре прополоскати, кілька разів проколоти виделкою або шилом, бланшувати цілі плоди разом зі шкіркою в окропі 15 хвилин.

Залишити охолоджуватися в воді 12 годин. Коли вода з мандаринами охолоне, то до закінчення зазначеного часу, потрібно поміняти її 2 рази.

половинки мандаринів

Гострим ножем поділити мандаринки навпіл, прибрати кісточки, залити гарячим сиропом з цукру, потримати в ньому 8 годин.

Варення закип’ятити і після початку кипіння варити на повільному вогні 15 хвилин.

Залишити на 8 годин, після знову варити, але вже 10 хвилин. Повторити останнє варіння чотири рази.

Розлити готове гаряче мандаринове варення в простерилізовані банки, закупорити кришками, дати постояти день не перевертаючи банки.

Варення з мандаринів з скоринкою може зберігатися в темному місці рік.

мандаринове варення половинками

Використовувати його добре при початкових симптомах застуди в зимовий період, але воно настільки смачне, що зазвичай “випаровується” не чекаючи цих симптомів. Напевно, з метою профілактики. ?