Смачне варення з інжиру – простий рецепт варення з смоківниці в домашніх умовах

Інжир (смоківниця, смоква) – це не тільки дуже смачний, а ще і дуже корисний плід. Його регулярне вживання позитивно впливає на роботу серця. Саме тому інжир рекомендовано їсти в будь-якому вигляді. І варення з інжиру – не виключення.

До речі, саме варення – це один з найпростіших та довготривалих способів зберігання. Бо якщо інжир не піддати ніякій обробці – він починає псуватися буквально наступного дня. А у вигляді варення буде зберігатися довгими місяцями.

Тому пропонуємо вам простий рецепт приготування варення з інжиру.

Щоб зварити смачне варення, для початку, треба зібрати достиглі плоди. Інжир буває двох кольорів: чорний та зелений.

Чорний треба зривати з гілок, коли він набуває темно-бузкового, майже чорного кольору.

Варення з інжиру

Зелений повинен бути жовтим на хвостику та яскраво-зеленим в тому місце, де він поєднується з гілочкою.

Інжіровое варення

Пам’ятайте, що стиглий інжир завжди дуже легко відривається.

Отже, для приготування варення треба взяти:

  • 1 кілограм інжиру;
  • 1 літр води;
  • 0,5 кілограма цукру.

Як зварити варення з інжиру в домашніх умовах

Переберіть інжир, оскільки в ньому можуть бути оси, а потім проколіть шкірку виделкою в кількох місцях.

інжирне варення

Оскільки інжир довго не зберігається, сироп треба почати готувати зразу ж після того, як ви підготуєте самі фрукти. Необхідно взяти 1 літр води на 0,5 кілограма цукру, змішати, поставити на вогонь і довести до кипіння.

Варення з цілого інжиру

Потім засипте в сироп інжир.

Варення з інжиру

Далі пам’ятайте, що приготування буде складатися з трьох етапів. Після того, як інжир опинився в каструлі, дайте йому закипіти, почекайте 5 хвилин не перемішуючи, потім виключіть вогонь і лишіть варення на 12 годин.

Через 12 годин знову кип’ятіть його 5 хвилин, і відставляйте на 12 годин.  Потім проваріть в третій раз. Так само 5 хвилин. Після цього акуратно викладіть інжир в стерилізовані гарячі банки, залийте сиропом та закатайте кришки.

інжирне варення

Зберігати варення треба в темному прохолодному місці, бо інакше, воно почне зацукровуватися, через що втратить свій естетичний зовнішній вигляд.

Інжіровое варення

Такий смачний і ароматний смаколик точно підніме вам настрій в холодні зимові вечори.