Інжир (смоківниця, смоква) – це не тільки дуже смачний, а ще і дуже корисний плід. Його регулярне вживання позитивно впливає на роботу серця. Саме тому інжир рекомендовано їсти в будь-якому вигляді. І варення з інжиру – не виключення.
Інгредієнти: Вода, Інжир, Цукор
До речі, саме варення – це один з найпростіших та довготривалих способів зберігання. Бо якщо інжир не піддати ніякій обробці – він починає псуватися буквально наступного дня. А у вигляді варення буде зберігатися довгими місяцями.
Тому пропонуємо вам простий рецепт приготування варення з інжиру.
Щоб зварити смачне варення, для початку, треба зібрати достиглі плоди. Інжир буває двох кольорів: чорний та зелений.
Чорний треба зривати з гілок, коли він набуває темно-бузкового, майже чорного кольору.
Зелений повинен бути жовтим на хвостику та яскраво-зеленим в тому місце, де він поєднується з гілочкою.
Пам’ятайте, що стиглий інжир завжди дуже легко відривається.
Отже, для приготування варення треба взяти:
- 1 кілограм інжиру;
- 1 літр води;
- 0,5 кілограма цукру.
Як зварити варення з інжиру в домашніх умовах
Переберіть інжир, оскільки в ньому можуть бути оси, а потім проколіть шкірку виделкою в кількох місцях.
Оскільки інжир довго не зберігається, сироп треба почати готувати зразу ж після того, як ви підготуєте самі фрукти. Необхідно взяти 1 літр води на 0,5 кілограма цукру, змішати, поставити на вогонь і довести до кипіння.
Потім засипте в сироп інжир.
Далі пам’ятайте, що приготування буде складатися з трьох етапів. Після того, як інжир опинився в каструлі, дайте йому закипіти, почекайте 5 хвилин не перемішуючи, потім виключіть вогонь і лишіть варення на 12 годин.
Через 12 годин знову кип’ятіть його 5 хвилин, і відставляйте на 12 годин. Потім проваріть в третій раз. Так само 5 хвилин. Після цього акуратно викладіть інжир в стерилізовані гарячі банки, залийте сиропом та закатайте кришки.
Зберігати варення треба в темному прохолодному місці, бо інакше, воно почне зацукровуватися, через що втратить свій естетичний зовнішній вигляд.
Такий смачний і ароматний смаколик точно підніме вам настрій в холодні зимові вечори.