Груша – фрукт з характером. То вона не дозріла і тверда як камінь, то дозріла починає миттєво псуватися. Та й на зиму груші складно заготовлювати, дуже часто банки з заготовками «вибухають». Але незважаючи на все перераховане, у нас в родині дуже люблять варення з груш часточками. Свій перевірений і простий рецепт приготування красивого і смачного грушевого варення я пропоную вам сьогодні. Покроково зроблені фото ілюструю процес варіння.
Інгредієнти: Груші, Лимон, Цукор
Для приготування ласощів на зиму необхідно:
- 2 кілограми груш;
- 1 склянка цукру;
- половина лимона.
Як варити варення з груші часточками
Для пропонованої заготовки підійдуть, практично, будь-які сорти груш. Фрукти необхідно перебрати, видалити груші, що почали псуватися, добре вимити.
В емальовану каструлю насипати склянку цукру, налити півсклянки води. Поставити її на слабкий вогонь і, періодично помішуючи, приготувати сироп.
Поки готується сироп, можна почистити груші від шкірки і нарізати скибочками. Зовсім не обов’язково вирізати середину груші, а потім нарізати скибочки. Якщо вас не цікавить правильна геометрична форма шматочків в варенні, то нарізайте скибочки відразу з груші, поки не залишиться тільки серединка з насінням.
Скибочки груші засипати в сироп і перемішати.
Лимон помити. Половину лимона з шкіркою нарізати кубиками.
Кубики лимона висипати до груш.
Коли грушеве варення з лимоном закипить – загасити вогонь, накрити чистим рушником і залишити на половину доби. Доводити до кипіння 3-6 разів протягом декількох днів. Від кількості нагрівань буде залежати колір заготовки.
Закипіле варення з груш розкладаємо по банкам .
Закочуємо і перевернувши, залишаємо остивати. Не забудьте добре укутати банки.
Зберігати грушеве варення в домашніх умовах потрібно в темній коморі.
На стіл можна подавати в блюдечку, намазувати на млинці, а можна просто їсти з банки ложкою – такі смачні ласощі виходять!