Варення з частинками груш – це неймовірно смачний, ароматний десерт, який радує не тільки смакові рецептори, а і око.
Інгредієнти: Вода, Груші, Лимон, Цукор
Щоб приготувати таке смачнюще і прозоре варення, треба проводити роботу в кілька етапів. Так, вам доведеться набратися терпіння, бо якщо цього не зробити – воно просто розвариться в однорідне пюре.
Отже, для приготування варення необхідно взяти наступні інгредієнти:
- стиглі (але не перестиглі) груші – 1 кілограм;
- цукор – 0,8 кілограма;
- вода – 150 мілілітрів;
- лимон (можна замінити лаймом) – 1 штука.
Як зварити варення з груш часточками
Груші треба помити, зняти з них шкірку, видалити насіння та нарізати рівномірними часточками.
Далі необхідно приготувати найпростіший сироп: з води та цукру.
Щоб зробити варення ще ароматнішим, можна додати 2-3 бутона гвоздики та паличку кориці. Але робити це не обов’язково, адже груша і так має дуже насичений смак.
Тепер фрукти треба залити сиропом та почекати не менше 12-ти годин.
Потім необхідно нагріти до закипання і лишити настоюватися ще 7 годин.
Далі треба закип’ятити варення та лишити на 7 хвилин (рахувати від моменту закипання).
Після цього настає час додати лимонний або лаймовий сік і знову залишити заготовку на 7 годин. Після чого, ще раз проварити 7 хвилин.
Тепер можна розкладати варення в банки.
Далі стерилізувати 7 хвилин і закатати кришками.
Таке варення можна подавати до будь-чого: класти в чай, змащувати ним сирники або млинці, використовувати в якості начинки. В будь-якому разі воно чудово смакуватиме та матиме прекрасний аромат.