Смачне варення з груш часточками – простий рецепт з фото як приготувати грушеве варення на зиму

Варення з частинками груш – це неймовірно смачний, ароматний десерт, який радує не тільки смакові рецептори, а і око. 

Щоб приготувати таке смачнюще і прозоре варення, треба проводити роботу в кілька етапів. Так, вам доведеться набратися терпіння, бо якщо цього не зробити – воно просто розвариться в однорідне пюре.

груші

Отже, для приготування варення необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • стиглі (але не перестиглі) груші – 1 кілограм;
  • цукор – 0,8 кілограма;
  • вода – 150 мілілітрів;
  • лимон (можна замінити лаймом) – 1 штука.

лимони

Як зварити варення з груш часточками

Груші треба помити, зняти з них шкірку, видалити насіння та нарізати рівномірними часточками.

груші для варення

Далі необхідно приготувати найпростіший сироп: з води та цукру.

Грушеве варення

Щоб зробити варення ще ароматнішим, можна додати 2-3 бутона гвоздики та паличку кориці. Але робити це не обов’язково, адже груша і так має дуже насичений смак.

Сироп для варення

Тепер фрукти треба залити сиропом та почекати не менше 12-ти годин.

Груші в сиропі

Потім необхідно нагріти до закипання і лишити настоюватися ще 7 годин.

Далі треба закип’ятити  варення та лишити на 7 хвилин (рахувати від моменту закипання).

Після цього настає час додати лимонний або лаймовий сік і знову залишити заготовку на 7 годин. Після чого, ще раз проварити 7 хвилин.

Прозоре грушеве варення

Тепер можна розкладати варення в банки.

Прозоре варення з груш часточками

Далі стерилізувати 7 хвилин і закатати кришками.

Прозоре варення з груші часточками

Таке варення можна подавати до будь-чого: класти в чай, змащувати ним сирники або млинці, використовувати в якості начинки. В будь-якому разі воно чудово смакуватиме та матиме прекрасний аромат.

Прозоре варення з груш, часточками