Багатьом відомо, що червона (або червоноплідна) горобина багата різними вітамінами, але не кожна господиня знає, як із стиглих ягід горобини приготувати ароматне варення з додаванням яблук. Із задоволенням поділюся своїм улюбленим домашнім рецептом приготування цієї яблучно – горобинової заготовки.
Інгредієнти: Цукор, Червона горобина, Яблука
Як приготувати варення з горобини і яблук на зиму.
На 700 грам плодів горобини нам знадобиться 1,2 кг цукру, 300 гр яблук і 2,5 склянки води для сиропу.
Переберемо червону горобину від зіпсованих і недозрілих плодів і відділимо від кистей.
Підготовлені таким чином ягідки пробланшуємо в киплячій воді 5 хвилин, після – відкинемо їх на сито.
Сироп для нашої заготовки можна приготувати прямо в тій воді, в якій ми бланшувати горобину. Переллємо воду в таз і прокип’ятимо, додавши в неї 2/3 цукру покладеного за рецептом.
У сироп опускаємо підготовлені горобинові ягоди і яблука сортів що не розварюються, попередньо вимиті і розрізані на часточки.
Закипілий сироп з горобиною і яблуками залишаємо в тазу, накритому рушником настоюватися на 10 годин. Після цього додаємо цукор, що залишився, знову доводимо до кипіння і відставляємо ще на 8 годин.
Готове асорті розфасовуємо по банкам.
Варення з горобини, також можна зробити і з грушами замість яблук.
Варення з яблук і горобини, приготоване за цим рецептом, добре зберігається і поповнить вітамінний запас організму взимку. Коли буде необхідність то, проявивши фантазію і використовуючи цю заготовку з горобини, можна приготувати багато різних ласощів.