Домашнє варення з гарбуза з апельсином виходить красивого теплого кольору і зігріває своєю шалено ароматною солодкістю холодною зимою. Пропонований рецепт складається з простих, але корисних продуктів, легкий в приготуванні і добре зберігається.
Інгредієнти: Апельсин, Вода, Гарбуз, Цукор
Покроковий рецепт супроводжується фото-картинками на яких добре видно, що і як має виглядати в процесі приготування.
Для одного літра варення знадобляться такі інгредієнти:
- 1 апельсин;
- 500 гр гарбуза;
- 2 склянки цукру;
- 2 літри води.
Як приготувати варення з гарбуза з апельсином в домашніх умовах
Беремо гарбуз і нарізаємо його невеликими кубиками.
Можна використовувати як свіжий, так і раніше заморожений. Складаємо шматочки в трилітрову каструльку.
Очищаємо апельсин від шкірки. Дрібно ріжемо і додаємо до гарбуза. Розмір шматочків видно на фото.
Якщо подобається гірчинка, необхідно додати терту на дрібній тертці цедру апельсина або лимона.
Заливаємо вміст каструлі холодною водою і ставимо на плиту. Варимо близько 30 хвилин. В середині приготування додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення. Для тривалого зберігання важливо, щоб пропорція цукру і гарбузової маси була 1:1.
Готове гарбузове варення виходить густе, але з невеликими шматочками гарбуза і апельсинів. При необхідності перемелюємо вміст каструлі блендером до отримання однорідної маси.
Варення з гарбуза з апельсином закатуємо в стерилізовані банки.
Зберігати заготовку рекомендується в підвалі або в холодильній камері. Подавати можна в самостійному вигляді а, також, відмінно підходить для оформлення десертів і як начинка до солодкого пирога.