Ті, хто не любить гарбуз, втрачає багато, адже в ньому велика кількість вітамінів, мікроелементів і інших корисних для людини речей, а його яскравий помаранчевий колір, взимку, вже сам по собі піднімає настрій. Тому, як на мене, робити з неї заготовки варто.
Інгредієнти: Апельсин, Гарбуз, Лимон, Цукор
Сьогодні я розповім як готувати варення з гарбуза, апельсинів і лимонів. Звичайно, одне слово «варення» вже робить страву солодкою і калорійною, але у випадку з гарбузом це невірно. Смачне гарбузове варення з апельсинами і лимонами можна їсти навіть тим, хто сидить на строгій дієті. Мій простий рецепт заготовки, з покроково зробленими фото до ваших послуг.
Для приготування однієї порції варення вам знадобиться:
- гарбуз помаранчевий – 1 кг;
- апельсин – 1 шт;
- лимон – 1 шт .;
- цукровий пісок – 600 гр.
Зауважу, що в це варення воду не треба додавати! Сік гарбуза і цитрусових – це основа варення.
Як зварити варення з гарбуза з апельсином і лимоном
Починаючи готувати, гарбуз розрізати, вийняти м’якоть і насіння, зрізати шкірку, нарізати дрібними кубиками. Чим дрібніше ви наріжете гарбуз, тим швидше зварите варення. Якого розміру кубики нарізала я видно на фото.
Апельсин і лимон нарізаємо шматочками, видаляємо насіння, але шкірку не зрізаємо.
Гарбуз і нарізані цитрусові засипаємо у велику каструлю, поверх насипаємо цукровий пісок. Ставимо каструлю в холодильник на кілька годин, щоб гарбуз став м’яким і дав сік.
Після того, як сік з’явився, ставимо каструлю на слабкий вогонь, доводимо до кипіння і варимо 3-5 годин на самому маленькому вогні. Помішувати його треба часто.
Коли заготовка досягне потрібної вам консистенції, то просто розкладаємо її гарячою в стерилізовані банки під капронові кришки.
Зберігаємо в умовах квартири до півроку.
У підсумку, відкривши взимку баночку, ми отримаємо заготовку, майже, як повидло-джем – густу і ароматну. Таке гарбузове варення подаю до чаю, до млинців і оладок. З легким цитрусовим ароматом, трохи кислувате варення з гарбуза, з апельсином і лимоном залишає приємний післясмак.