Смачне варення з чорноплідної горобини з вишневим листям – рецепт оригінальної заготовки з чорноплодки з вишневим ароматом.

Хочу поділитися дуже оригінальним рецептом варення з чорноплідної горобини з дивним ароматом. Оригінальність і неповторність заготівлі надають самі звичайні вишневі листя. Весь секрет рецепта – в приготуванні відвару з них. Але, про все по порядку.

Як зварити варення з чорноплідної горобини з вишневим листям.

Чорноплідна горобина

Листочки вишні для приготування такого рецепта краще заздалегідь заготовити, найароматніші вони, коли вишня цвіте. Я завжди їх зриваю і засушую, коли планую варити це варення. На один кілограм ягід горобини потрібно 100 листочків вишні.

І так, половину підготовленого листя залийте трьома склянками води і протягом п’яти хвилин проваріть. Коли настій листя охолоне, заливаємо їм ягоди горобини і залишаємо на 6-8 годин.

Далі, плоди горобини дістанемо шумівкою, а в настій покладемо листя що залишилося і закип’ячуємо його знову. Знову залишаємо остигати. Листя нам уже не знадобляться, їх прибираємо і знову заливаємо горобину. Даємо знову 6-8 годин настоятися.

Потім зливаємо настій і для приготування сиропу на 1 кг цукру даємо 1 стакан відвару з вишневого листя.

Приготованим сиропом заливаємо горобину і варимо ягоди до повної готовності.

Коли заготовка з горобини охолоне, її можна розфасувати по банках і відправити на збереження.

Взимку відкриваєте і насолоджуєтеся корисним горобиновим варенням з чудовим вишневим ароматом. Воно просто незрівнянно поєднується з ароматним гарячим чаєм, а так само дуже допоможе при оздобленні різних десертів.