Варення з аличі завжди чудово смакує, адже воно є солодким, ароматним і корисним. Саме в аличі небагато цукру, а багато кальцію. Існує багато варіантів приготування такої чудової заготовки на зиму. Пропонуємо вам 2 рецепта варення з аличі. Обидва варіанти дуже легко готуються та мають чудовий аромат і дуже приємний смак.
Інгредієнти: Алича, Гвоздика, Кориця, Сік лимона, Цукор
Зміст
Варення з червоної аличі – рецепт з кісточками і без
Для приготування варення візьміть наступні інгредієнти:
- 1 кілограм аличі;
- 1 кілограм цукру;
- 1 склянка води.
Воду треба додавати тому, що в аличі мало соку.
Спочатку підготуйте сливи: помийте та витягніть кісточки. Якщо витягати кісточки надто складно – просто проколіть шкірку аличі в декількох місцях зубочисткою. Це ви робите, щоб шкірка не луснула під час варіння.
Далі приготуйте сироп з води і цукру.
Потім додайте в нього аличу, вимкніть вогонь і заберіть каструлю з пічки.
Найкраще, щоб заготовка настоялася 10 годин. Але якщо у вас немає змоги чекати так довго – хай сироп і ягоди просто повністю вистигнуть.
Далі доведіть масу до кипіння. Не забувайте знімати пінку та трохи мішати варення.
Через 5 хвилин після закипання зніміть каструлю, дайте її вмісту охолонути, потім знову закип’ятіть варення. Після цього крапніть сироп на суху тарілку і трохи нахиліть. Якщо крапля лишилася на місці – значить, сироп готовий. Якщо потекла – варіть масу на повільному вогні, аж доки крапля не перестане розтікатися.
Пряне варення з аличі в духовці з гвоздикою і корицею – рецепт без кісточок
- алича – 1 кілограм;
- цукор – 0,5 кілограма;
- гвоздика – 2 штуки;
- кориця – 0,5 чайної ложки;
- сік половинки лимона.
Спочатку розріжте аличу і дістаньте кісточки.
Потім складіть сливи в каструлю з щільною кришкою. Додайте цукор, корицю, гвоздику, сік лимона і добре перемішайте. Лишіть страву настоюватися 2-3 години.
Далі розігрійте духовку до 180-ти градусів за Цельсієм, поставте туди каструлю, накрийте кришкою та варіть 90 хвилин. Кожні півгодини перемішуйте варення, щоб воно не почало підгорати.
Стерилізуйте банки і кришки, перекладіть в них варення, закатайте кришками, дайте вихолонути та відправте на зберігання в прохолодне місце. Де варення буде зберігатися 24 місяці. А якщо ви зберігаєте варення при кімнатній температурі – тоді його термін придатності складатиме 9 місяців.
І ось ще одне відео, присвячене приготуванню варення з аличі на зиму: