Смачне варення з червоної аличі – 2 рецепта

Варення з аличі завжди чудово смакує, адже воно є солодким, ароматним і корисним. Саме в аличі небагато цукру, а багато кальцію. Існує багато варіантів приготування такої чудової заготовки на зиму. Пропонуємо вам 2 рецепта варення з аличі. Обидва варіанти дуже легко готуються та мають чудовий аромат і дуже приємний смак.

Варення з червоної аличі – рецепт з кісточками і без

Для приготування варення візьміть наступні інгредієнти:

  • 1 кілограм аличі;
  • 1 кілограм цукру;
  • 1 склянка води.

Воду треба додавати тому, що в аличі мало соку.

Спочатку підготуйте сливи: помийте та витягніть кісточки. Якщо витягати кісточки надто складно – просто проколіть шкірку  аличі в декількох місцях зубочисткою. Це ви робите, щоб шкірка не луснула під час варіння.

Далі приготуйте сироп з води і цукру.

Потім додайте в нього аличу, вимкніть вогонь і заберіть каструлю з пічки.

Найкраще, щоб заготовка настоялася 10 годин. Але якщо у вас немає змоги чекати так довго – хай сироп і ягоди просто повністю вистигнуть.

Далі доведіть масу до кипіння. Не забувайте знімати пінку та трохи мішати варення.

Через 5 хвилин після закипання зніміть каструлю, дайте її вмісту охолонути, потім знову закип’ятіть варення. Після цього крапніть сироп на суху тарілку і трохи нахиліть. Якщо крапля лишилася на місці – значить, сироп готовий. Якщо потекла – варіть масу на повільному вогні, аж доки крапля не перестане розтікатися.

Пряне варення з аличі в духовці з гвоздикою і корицею – рецепт без кісточок

  • алича – 1 кілограм;
  • цукор – 0,5 кілограма;
  • гвоздика – 2 штуки;
  • кориця – 0,5 чайної ложки;
  • сік половинки лимона.

Спочатку розріжте аличу і дістаньте кісточки.

Потім складіть сливи в каструлю з щільною кришкою. Додайте цукор, корицю, гвоздику, сік лимона і добре перемішайте. Лишіть страву настоюватися 2-3 години.

Далі розігрійте духовку до 180-ти градусів за Цельсієм, поставте туди каструлю, накрийте кришкою та варіть 90 хвилин. Кожні півгодини перемішуйте варення, щоб воно не почало підгорати.

Стерилізуйте банки і кришки, перекладіть в них варення, закатайте кришками, дайте вихолонути та відправте на зберігання в прохолодне місце. Де варення буде зберігатися 24 місяці. А якщо ви зберігаєте варення при кімнатній температурі – тоді його термін придатності складатиме 9 місяців.

І ось ще одне відео, присвячене приготуванню варення з аличі на зиму: