Смачне варення з апельсинів пропонуємо заготовити на зиму тим, хто любить закривати екзотичні фрукти в різному вигляді: желе, повидло, джеми. Зараз в кулінарії це модна тенденція. Популярним фруктом є і апельсин. Пропоную і Вам приготувати цей домашній легкий рецепт апельсинового варення часточками.
Щоб зробити варення, нам знадоиться:
- апельсин – 1,6 кг;
- цукор – 800 г.
Як варити варення з апельсинів на зиму.
Апельсини помити, зрізати ножем товсту білу шкірку і видалити помаранчеву цедру, поділити на дольки, витягти зерна, видалити білі прожилки.
У тару викласти часточки від апельсинів, всипати цукор, витримати всю ніч.
Потім, покласти нарізану білу шкірку, довести до кипіння і тримати на тихому вогні, поки не вийде досить густий сироп.
Розкласти гарячі готові часточки в сиропі в сухі банки, покласти в тару з водою, і пропастеризувати півлітрові банки 25 хвилин.
Тепер, закупорюємо їх кришками, і добу чекаємо поки охолонуть.
Смачне варення з апельсинів чудово зберігається в прохолодному місці або холодильнику. Безпечний термін зберігання – до півроку. Така ось цікавинка, смачний і простий рецепт заготовки з апельсинів.