Пропоную на суд господинь простий домашній рецепт, як заготовити на зиму ароматне і смачне варення з абрикосів часточками або точніше, цілими половинками. Процес приготування варення тривалий, але достатньо простий.
Інгредієнти: Абрикоси, Лимонна кислота, Цукор
Покроково зроблені фото послужать вам наочним посібником і допоможуть все зробити правильно.
Складові:
- абрикоси – 2 кг;
- лимонна кислота 1/2 ч. л .;
- цукор – 2 кг.
Як варити варення з абрикосів половинками
Перше, що потрібно зробити, це підготувати плоди до варіння. Наливаємо в каструлю (миску) холодну воду, поміщаємо в неї абрикоси і акуратно, щоб не пошкодити плоди відмиванням їх від забруднень.
Потім розламуємо навпіл і акуратно виймаємо з них кісточки.
Половинки абрикос укладаємо в миску (розламаною частиною вгору), щедро пересипаємо цукром і в такому вигляді залишаємо варення на 12 годин.
Не лякайтеся, спочатку на вигляд, здається, що цукрового піску дуже багато, але саме таку кількість цукру потрібно, щоб утворилася достатня кількість сиропу.
Уварювати варення ми будемо в три прийоми з інтервалом 12 годин.
Тобто, доводимо варення до кипіння, збираємо піну, вимикаємо і даємо настоятися (і так два рази).
Третій раз додаємо лимонну кислоту, розчинену в столовій ложці води, і варення варимо до бажаної густоти.
В ідеалі, перевіряючи готовність варення, просто капаємо трохи сиропу на блюдце, даємо охолонути. При нормальній готовності варення крапля не повинна розтікатися.
Далі залишилося тільки розфасувати гаряче варення в простерилізовані банки і закупорити кришками.
Банки з варенням потрібно перевернути і поставити на кришки до охолодження.
Подивіться, як апетитно виглядає варення з абрикосів часточками в розетці.
Половинки сонячного фрукта целенькі, колір заготовки насичений помаранчевий, а смак і аромат, просто, приголомшливий.
Буду, рада якщо абрикосове варення, приготоване за моїм рецептом, створить теплу і радісну атмосферу на вашому чаюванні.