Смачне пюре з персиків на зиму

Смачне пюре з персиків на зиму

Поживне та смачне пюре з персиків славиться своїми корисними властивостями. Багато ескулапів радять вживати його в будь-який час року. Саме тому, пропоную готувати пюре з персиків на зиму. Персикове пюре, приготовлене за цим старовинним, але простим рецептом, виходить дуже смачним і поживним не дивлячись на те, що роблять його без цукру. Всі подробиці та тонкощі приготування пюре з персиків на зиму я розкажу у своєму рецепті з покроково зробленими фото.

Для цієї заготовки нам знадобиться:

  • персики – 1 кг;
  • вода – 200 гр.

Як зробити пюре з персиків в домашніх умовах

Приготування заготовки починаємо з того, що ретельно миємо персики і обдаємо їх окропом. Хай 10 хвилин постоять у гарячій воді, після чого її необхідно злити. Ошпарені персики очистіть від шкірки.

Пюре з персиків на зиму

Очищені фрукти розділіть навпіл і видаліть кісточки.

Пюре з персиків на зиму

У подрібнені персики додайте 200 гр води і поставте на маленький вогонь. Проваріть суміш близько 20 хвилин. За бажанням, можна додати трохи цукру, але якщо пюре готується для немовляти чи діабетиків, то від цукру краще відмовитися.

Далі, варені фрукти перетріть через сито або подрібніть за допомогою блендера.

Пюре з персиків на зиму

Щоб ваше пюре вийшло ніжним і повітряним, краще скористатися блендером. Отримане пюре проваріть на повільному вогні близько 5 хвилин.

Щоб заготовки зберігалися довго, потрібно ретельно вимити і простерилізувати тару. Щоб простерилізувати банки в домашніх умовах, їх необхідно всього лише потримати над киплячою водою близько 5 хвилин.

Підготовлені баночки наповнити персиковим пюре і закатати кришками.

Пюре з персиків на зиму

Наші смачні заготовки на зиму готові. Зберігати їх краще всього в прохолодному місці. До речі, персикове пюре без цукру, приготовлене за цим старовинним і простим рецептом, полюбляють не тільки малюки, але й дорослі. До того ж, з нього виходить смачна начинка для домашніх пирогів, булочок та іншої здобної випічки.