Смачне пюре з лохини – рецепт заготовки на зиму.

Заготовити на зиму пюре з лохини (голубики) в домашніх умовах зовсім не складно. Дивіться рецепт приготування смачного і корисного пюре нижче.

Лохина - смачна і корисна ягода
Фото: Лохина – смачна і корисна ягода

Як готувати – рецепт

Відібрати стиглі великі ягоди, ретельно промити, дати їм час трохи просохнути. Потім зсипати лохину в емальований посуд, додати цукор з розрахунку 1,5 кг цукру на 1 кг ягід. Перемішати. Отриману масу подрібнити або пропустити через м’ясорубку. Перекласти в банки, закрити пластмасовими кришками або щільним папером. Зберігати закрутки рекомендується в темних, прохолодних місцях.

В пюре з лохини зберігається багато корисних властивостей цієї унікальної лісової ягоди. Пюре можна як їсти саме по собі, так і використовувати у випічці або в якості начинки для булочок.