Смачне прозоре желе з апельсинів – простий класичний рецепт як зробити апельсинове желе в домашніх умовах.

Натуральне желе з апельсинів – це прекрасний десерт, який буде набагато смачнішим, ніж магазинне желе з пакетиків. До того ж, рецепт його приготування просто неймовірно легкий.

Отже, необхідно взяти:

  • апельсиновий сік – 1 літр;
  • цукор – 1 кілограм;
  • желатин – 10 грамів;
  • лимонний сік за смаком.

Як зробити желе з апельсинів

апельсин

Виберіть гарні стиглі апельсини без пошкоджень, помийте та почистіть шкірку. Далі витисніть сік і процідіть його через подвійну марлю, аби він був повністю чистим.

Каструлю з соком поставте на плиту, додайте половину цукру та варіть на сильному вогні протягом 3-х хвилин. Постійно помішуйте рідину дерев’яною лопаткою.

Далі досипте цукор, який лишився і кип’ятіть ще 2 хвилини.

Желатин треба замочити в склянці води і додати туди лимонний сік. Коли апельсинова маса звариться – вилийте в неї желатин та зразу ж починайте розкладати желе в банки. Беріть півлітрову тару. Банки з желе необхідно стерилізувати протягом 25-30 хвилин.

Після цього закрийте кришками (перевертати догори дном не треба) та поставте в темне прохолодне місце. Таке желе може зберігатися цілих 12 місяців.

Желе можна їсти, як самостійну страву чи прикрашати ним різноманітну випічку, торти. Воно завжди буде доречним та дуже смачним.