Натуральне желе з апельсинів – це прекрасний десерт, який буде набагато смачнішим, ніж магазинне желе з пакетиків. До того ж, рецепт його приготування просто неймовірно легкий.
Інгредієнти: Апельсин, Желатин, Лимон, Цукор
Отже, необхідно взяти:
- апельсиновий сік – 1 літр;
- цукор – 1 кілограм;
- желатин – 10 грамів;
- лимонний сік за смаком.
Як зробити желе з апельсинів
Виберіть гарні стиглі апельсини без пошкоджень, помийте та почистіть шкірку. Далі витисніть сік і процідіть його через подвійну марлю, аби він був повністю чистим.
Каструлю з соком поставте на плиту, додайте половину цукру та варіть на сильному вогні протягом 3-х хвилин. Постійно помішуйте рідину дерев’яною лопаткою.
Далі досипте цукор, який лишився і кип’ятіть ще 2 хвилини.
Желатин треба замочити в склянці води і додати туди лимонний сік. Коли апельсинова маса звариться – вилийте в неї желатин та зразу ж починайте розкладати желе в банки. Беріть півлітрову тару. Банки з желе необхідно стерилізувати протягом 25-30 хвилин.
Після цього закрийте кришками (перевертати догори дном не треба) та поставте в темне прохолодне місце. Таке желе може зберігатися цілих 12 місяців.
Желе можна їсти, як самостійну страву чи прикрашати ним різноманітну випічку, торти. Воно завжди буде доречним та дуже смачним.