Смачне повидло зі слив на зиму

Смачне повидло зі слив на зиму

Плоди різних видів слив містять вітамін Р, який відомий властивістю зміцнювати кровоносні судини. Та й смак гібрида терену і аличі вельми приємний. Вітамін Р при варінні не руйнується. Він відмінно зберігається при переробці. Я завжди намагаюся заготовити на зиму повидло зі слив.

Рецепт сливового повидла дуже простий, а заготівля виходить смачною і ароматною. Покроково зроблений опис з фото допоможе і вам приготувати повидло зі слив на зиму.

Щоб переробити 3 кг слив беру 1,5 склянки води і 2 кг цукру.

Як зробити повидло зі слив

Плоди ретельно мию.

сливове повидло

Акуратно видаляю кісточки. Для цього розрізаю кожну ножем.

сливове повидло

Доводжу до кипіння воду в каструлі. Додаю цукор. Перемішую. Кладу в цукрову масу половинки слив.

Повидло з слив

Час варіння слив в сиропі, приблизно, 20 хвилин. Плоди трохи розварюються і стають м’якими.

Беру блендер і просто в каструлі подрібнюю солодкі плоди в майже однорідну масу.

Повидло з слив

Знову ставлю майбутнє повидло зі слив варитися. Чекаю закипання. Зменшую вогонь і варю годину.

Потім перекладаю повидло зі слив в гарячі стерилізовані банки . Використовую, зазвичай, півлітрові. Витираю їх, якщо трохи пролилося. Закриваю прокип’яченими кришками. Коли охолоне, ставлю в підвал.

Повидло з слив

Взимку роблю пиріжки з повидлом. Використовую смачне повидло зі слив і для млинців. Та й намазати на шматочок свіжого батона приготовлені власноруч ласощі – дуже смачно і приємно! Сподіваюся, мій чудовий простий рецепт допоможе порадувати вам близьких і гостей солодким десертом!