Груші – це дуже смачні та корисні фрукти, тому їх завжди шкода викидати. Грушеві дерева, в основному, дають великий урожай. І часто стається так, що певну частину плодів не вдається зібрати вчасно. Тому вони перестигають. А на деяких ще і з’являються пошкодження. Тоді у багатьох з’являється питання: для чого можна використати такі груші? А відповідь проста – для повидла.
Інгредієнти: Ванільний цукор, Вода, Груші, Лимонна кислота, Сік лимона, Цукор
До речі, повидло можна робити не тільки чисто грушевим, а і грушево-яблучним. Також в нього рекомендують додавати корицю, кардамон, ваніль, лимонну та апельсинову цедру. Такі інгредієнти краще підкреслюють та розкривають смак і аромат груш.
Зміст
Як зробити грушеве повидло через м’ясорубку
Для приготування необхідно взяти:
- груша – 1 кілограм,
- цукор – 0,5 кілограма,
- лимонна кислота – ¼ чайної ложки,
- ванілін за бажанням – дрібка.
Спочатку помийте груші, поріжте на шматочки і дістаньте серцевину з насінням. Від шкірки чистити не треба – її чудово подрібнить м’ясорубка.
Далі прокрутіть груші в м’ясорубці.
Після цього складіть масу в каструлю та варіть на маленькому вогні 1-2 години. Цього часу вистачить, щоб повидло стало достатньо густим. Тепер додайте лимонну кислоту, цукор і ванілін.
Після цього варіть ще 20-25 хвилин. Потім розкладіть повидло в підготовані банки і закрутіть.
Повидло з груш, приготоване в мультиварці
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- груша – 1 кілограм;
- цукор – 600 грамів;
- лимонний сік – 2 столові ложки;
- вода – 200 грамів.
Готуючи по цьому рецепту, груші треба підготувати, як і в попередньому, а також зрізати шкірку. Потім покласти в мультиварку, налити воду, обрати режим “тушкування” та виставити таймер на 40 хвилин. Далі груші можна подрібнити блендером або перетерти через сито. Після цього змішайте масу з цукром і соком лимона, і на тому ж режимі «тушкування» готуйте 2-2,5 години, помішуючи спеціальною лопаткою 1 раз в півгодини. Тим часом стерилізуйте банки, потім складіть в них повидло та закрутіть.
Традиційне грушеве повидло
А тут вам треба взяти:
- груша – 2 кілограма,
- цукор – 1 кілограм,
- вода – 250 грамів,
- лимон – 1 штука, або лимонна кислота – ½ чайної ложки.
Спочатку підготуйте груші, як в попередніх рецептах. Шкірку можна не знімати, якщо ви збираєтеся перетирати пюре крізь сито. Складіть шматочки в каструлю і додайте воду.
Доведіть до кипіння, а потім варіть на маленькому вогні доти, доки груші не стануть м’якими. Далі перетріть через сито або скористайтеся блендером. Знову поверніть каструлю на маленький вогонь і варіть пюре, аж доки воно не увариться вдвічі.
Далі додайте лимонну кислоту і цукровий пісок, добре перемішайте і варіть ще півгодини. Потім зразу ж розкладіть в банки.
Це відео присвячене приготуванню повидла з груш:
На зберігання повидло треба відправляти в прохолодне місце. Тоді воно не зіпсується протягом 2-х років.
Обирайте рецепт, який вам найбільше подобається та готуйте таке смачне ароматне повидло. Потім його можна використати в якості начинки для пиріжків, або просто мастити на хліб і їсти з задоволенням.