Смачне повидло з груш – як приготувати грушеве повидло на зиму, всі способи.

Груші – це дуже смачні та корисні фрукти, тому їх завжди шкода викидати. Грушеві дерева, в основному, дають великий урожай. І часто стається так, що певну частину плодів не вдається зібрати вчасно. Тому вони перестигають. А на деяких ще і з’являються пошкодження. Тоді у багатьох з’являється питання: для чого можна використати такі груші? А відповідь проста – для повидла. 

До речі, повидло можна робити не тільки чисто грушевим, а і грушево-яблучним. Також в нього рекомендують додавати корицю, кардамон, ваніль, лимонну та апельсинову цедру. Такі інгредієнти краще підкреслюють та розкривають смак і аромат груш.

Як зробити грушеве повидло через м’ясорубку

Для приготування необхідно взяти:

  • груша – 1 кілограм,
  • цукор – 0,5 кілограма,
  • лимонна кислота – ¼ чайної ложки,
  •  ванілін за бажанням – дрібка.

Спочатку помийте груші, поріжте на шматочки і дістаньте серцевину з насінням. Від шкірки чистити не треба – її чудово подрібнить м’ясорубка.

Повидло з груш

Далі прокрутіть груші в м’ясорубці.

Повидло з груш

Після цього складіть  масу в каструлю та варіть на маленькому вогні 1-2 години. Цього часу вистачить, щоб повидло стало достатньо густим. Тепер  додайте лимонну кислоту, цукор і ванілін.

Повидло з груш

Після цього варіть ще 20-25 хвилин. Потім розкладіть повидло в підготовані банки і закрутіть.

Повидло з груш, приготоване в мультиварці

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • груша – 1 кілограм;
  • цукор – 600 грамів;
  • лимонний сік – 2 столові ложки;
  • вода – 200 грамів.

Готуючи по цьому рецепту, груші треба підготувати, як і в попередньому, а також зрізати шкірку. Потім покласти в мультиварку, налити воду, обрати режим “тушкування” та виставити таймер на 40 хвилин. Далі груші можна подрібнити блендером або перетерти через сито. Після цього змішайте масу з цукром і соком лимона, і на тому ж режимі «тушкування» готуйте 2-2,5 години, помішуючи спеціальною лопаткою 1 раз в півгодини. Тим часом стерилізуйте банки, потім складіть в них повидло та закрутіть.

Традиційне грушеве повидло

А тут вам треба взяти:

  • груша – 2 кілограма,
  • цукор – 1 кілограм,
  • вода – 250 грамів,
  • лимон – 1 штука, або лимонна кислота – ½ чайної ложки.

Спочатку підготуйте груші, як в попередніх рецептах. Шкірку можна не знімати, якщо ви збираєтеся перетирати пюре крізь сито. Складіть шматочки в каструлю і додайте воду.

Повидло з груш

Доведіть до кипіння, а потім варіть на маленькому вогні доти, доки груші не стануть м’якими. Далі перетріть через сито або скористайтеся блендером. Знову поверніть каструлю на маленький вогонь і варіть пюре, аж доки воно не увариться вдвічі.

Повидло з груш

Далі додайте лимонну кислоту і цукровий пісок, добре перемішайте і варіть ще півгодини. Потім зразу ж розкладіть в банки.

Це відео присвячене приготуванню повидла з груш:

На зберігання повидло треба відправляти в прохолодне місце. Тоді воно не зіпсується протягом 2-х років.

Обирайте рецепт, який вам найбільше подобається та готуйте таке смачне ароматне повидло. Потім його можна використати в якості начинки для пиріжків, або просто мастити на хліб і їсти з задоволенням.