Цей рецепт приготування абрикосового повидла без цукру дуже зручно заготовлювати на зиму тому що в самий розпал консервування потрібно дуже багато цукру, щоб і компоти вийшли і варення …, а приготування за цим рецептом дозволить заощадити сімейний бюджет і якість заготовленого продукту не постраждає. Навпаки, виходить смачний натуральний продукт.
Інгредієнти: Абрикоси
Повидло з абрикосів без цукру добре зберігається і його можна використовувати взимку для будь-яких видів випічки і варіння вареників.
І так, як зробити повидло без цукру – натуральне, густе і смачне.
Абрикоси для такого повидла потрібно використовувати дозрілі і навіть перезрілі, попередньо перебравши і вибракувавши пошкоджені.
Потім фрукти промийте і залиште, щоб стекла вся вода.
Після цього видаляються кісточки, очищені абрикоси подрібнюються (на м’ясорубці або блендером) і поміщаються в посуд для варіння повидла.
Тепер доливається невелика кількість води і починається приготування.
На маленькому вогні, регулярно помішуючи, варіть повидло з абрикос маленькими порціями (накладаєте в посуд для варіння стільки, щоб було покрито дно) до повної готовності.
Готовність перевіряєте так: якщо на холодну поверхню посуду капнете крапельку повидла, трішечки почекаєте і побачите, що крапля не розпливлася і тримається купкою, то це означає, що абрикосове повидло готове.
Поки повидло гаряче, розфасуйте його в теплі і сухі банки, стежачи за тим, щоб вони заповнювалися на 2 см. нижче горлечка.
Добре зберігається повидло з абрикосів в прохолодному місці. Зроблене по цьому домашньому рецепту повидло можна застосовувати навіть для приготування деяких соусів. Ну а якщо немає бажання готувати, то зимовим вечором можна просто попити чай з смачним густим повидлом і печивом.