Розвиток технологій дає нам можливості робити приготування різних страв ще швидшим та зручнішим. Наприклад, завдяки появі такого чудового агрегату, як мультиварка, тепер можна готувати страви так, щоб в них зберігалися корисні речовини. І варення – це не виключення. Зараз ми розкажемо, як приготувати дуже смачне і запашне варення з малини в мультиварці.
Під час приготування такого варення, важливо, щоб ви постійно знаходилися поруч з мультиваркою. Так можна буде проконтролювати і скоригувати процес.
Для приготування вам знадобиться лише два інгредієнти: цукор і малина. Їх треба брати в пропорції 1 до 1-го. Тобто, в рівній кількості.
Як зробити малинове варення в мультиварці
Спочатку підготуйте чашу мультиварки. Для цього добре її вимийте, використовуючи миючий засіб. Потім протріть шматочком лимону та ще раз промийте під краном. Так ви точно знищите всі запахи, які могли лишитися після приготування інших страв.
Малину складіть в друшляк, акуратно промийте та лишіть на деякий час, аби вода стекла.
Покладіть ягоди в мультиварку, насипте цукор. Далі оберіть режим з низькою температурою. Це може бути “Тушкування” або “Суп”. Також треба обрати час приготування – це буде 60 хвилин.
Якщо під час варіння з’явиться піна – зразу ж забирайте її шумівкою.
Доки готується варення, обов’язково добре промийте баночки та кришки (можете скористатися миючим засобом чи содою), а потім їх стерилізуйте.
Далі гаряче варення розлийте в банки та закатайте.
Поставте варення догори дном та накрийте ковдрою чи рушником. В такому вигляді заготовку треба лишити до повного вистигання.
Зберігати ці смачні і ароматні ласощі треба в прохолодному місці: комора льох, підвал або кухонна шафа.
Тож не витрачайте багато часу і варіть смачне варення, яке можна використовувати як додаток до млинців, оладок чи як начинку в пиріжки.