Лечо – це одна з універсальних страв, яка подобається всім. Тому варто знати, як готувати лечо на зиму. Ми поділимося простим рецептом, який допоможе зробити все швидко та смачно.
Інгредієнти: Болгарський перець, Запашний перець, Лавровий лист, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Чорний перець горошком
Для приготування цієї страви можна брати будь-який сорт болгарського перцю. Дехто використовує Ратунду, оскільки він дуже великий та м’ясистий. Але якщо ви не знайшли цього сорту – нічого страшного. Просто оберіть смачний, якісний перчик та починайте готувати.
Отже, вам знадобиться:
- помідори – 2 кг;
- перець – 1 кг;
- цибуля – 5 штук;
- олія – 150 мл;
- цукор – 1 столова ложка;
- сіль – 3 столові ложки;
- оцет – 50 мл;
- лавровий лист, чорний перець розсипний, чорний перець горошком.
Домашнє приготування лечо на зиму
Для початку необхідно підготувати перці.
Треба розрізати перець, витягнути серединку і ретельно помити. Потім можна витерти перчинки рушником або просто розкласти їх та почекати, доки вони самі висохнуть.
Після цього пора нарізати перець. Форму обирайте за своїм смаком: кубики, шматочки, смужки.
Тепер варто починати робити томат. Візьміть помідори, помийте, прокрутіть в м’ясорубці. У вас вийде приблизно 3 літри соку. Якщо вийшло менше – додайте трохи води. Потім вилийте сік в каструлю і поставте на вогонь. Оберіть таку ємність, в якій після наливання соку ще лишиться місце для цибулі і перцю.
Поріжте цибулю та трошки підсмажте на олії, щоб вона стала прозорою, але не золотистою. Коли сік закипить, покладіть в нього цукор, оцет, сіль та цибулю і прокип’ятіть рідину 15 хвилин. Потім можна додавати перець та класти спеції і лавровий лист (достатньо 2-х або 3-х листочків). Після цього треба проварити лечо ще 15 хвилин, залити в банки та закатати їх.
Перед тим, як заливати лечо, банки необхідно постерилізувати. Для цього можна використати мікрохвильовку. Візьміть банки, добре помийте, налийте в кожну по столовій ложці води та відправте в пічку на 10 хвилин.
Таке лечо добре смакуватиме з рисом, гречкою, спагеті та іншими гарнірами. То ж готуйте та смакуйте його всю зиму.