Смачне лечо з перцю, помідорів і цибулі на зиму – просто пальчики оближеш

Лечо – це одна з універсальних страв, яка подобається всім. Тому варто знати, як готувати лечо на зиму. Ми поділимося простим рецептом, який допоможе зробити все швидко та смачно.

Для приготування цієї страви можна брати будь-який сорт болгарського перцю. Дехто використовує Ратунду, оскільки він дуже великий та м’ясистий. Але якщо ви не знайшли цього сорту – нічого страшного. Просто оберіть смачний, якісний перчик та починайте готувати.

Отже, вам знадобиться:

  • помідори – 2 кг;
  • перець – 1 кг;
  • цибуля – 5 штук;
  • олія – 150 мл;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – 3 столові ложки;
  • оцет – 50 мл;
  • лавровий лист, чорний перець розсипний, чорний перець горошком.

Домашнє приготування лечо на зиму

Для початку необхідно підготувати перці.

Смачне лечо з перцю, помідорів і цибулі на зиму

Треба розрізати перець, витягнути серединку і ретельно помити. Потім можна витерти перчинки рушником або просто розкласти їх та почекати, доки вони самі висохнуть.

Після цього пора нарізати перець. Форму обирайте за своїм смаком: кубики, шматочки, смужки.

Тепер варто починати робити томат. Візьміть помідори, помийте, прокрутіть в м’ясорубці. У вас вийде приблизно 3 літри соку. Якщо вийшло менше – додайте трохи води. Потім вилийте сік в каструлю і поставте на вогонь. Оберіть таку ємність, в якій після наливання соку ще лишиться місце для цибулі і перцю.

Смачне лечо з перцю, помідорів і цибулі на зиму

Поріжте цибулю та трошки підсмажте на олії, щоб вона стала прозорою, але не золотистою. Коли сік закипить, покладіть в нього цукор, оцет, сіль та цибулю і прокип’ятіть рідину 15 хвилин. Потім можна додавати перець та класти спеції і лавровий лист (достатньо 2-х або 3-х листочків). Після цього треба проварити лечо ще 15 хвилин, залити в банки та закатати їх.

Смачне лечо з перцю, помідорів і цибулі на зиму

Перед тим, як заливати лечо, банки необхідно постерилізувати. Для цього можна використати мікрохвильовку. Візьміть банки, добре помийте, налийте в кожну по столовій ложці води та відправте в пічку на 10 хвилин.

Смачне лечо з перцю, помідорів і цибулі на зиму

Таке лечо добре смакуватиме з рисом, гречкою, спагеті та іншими гарнірами. То ж готуйте та смакуйте його всю зиму.