Овоч без особливого смаку, немаленького розміру, на приготування якого витрачаємо мало часу – все це характеризує звичайний кабачок. Але ми не тільки готуємо з нього багато смачних страв, а й робимо самі різні заготовки на зиму. При дозріванні молодих кабачків рекомендую заготовити лечо з цього літнього дивного овоча. Корисний, легкозасвоюваний та низькокалорійний салат завжди виручить при появі гостей і урізноманітнить страви з м’яса і риби на вашому столі. У своєму рецепті з покроково зробленими фото я розкрию всі нюанси приготування такої заготовки.
Інгредієнти: Болгарський перець, Кабачки, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор
Для приготування смачного кабачкового лечо потрібно мати:
- 2 кг невеликих кабачків;
- 7 штучок солодкого перцю;
- 10 штук лука;
- 1 кг зрілих соковитих помідор або 1 літр томатного соку чи соусу.
Для маринаду:
- склянка рослинної олії;
- склянка цукру;
- 2 ст. ложки солі;
- півсклянки оцту.
Як приготувати лечо з кабачків на зиму
Перше, що потрібно зробити починаючи приготування – це помити і простерилізувати 8 штук 0,5 літрових банок.
На наступному етапі, потрібно ретельно помити і підготувати овочі, нарізавши їх невеликими кубиками, як у мене на фото.
Для приготування маринаду продукти помістити в каструлю, в якій будете варити заготовку, і закип’ятити.
Додати в маринад нарізані часточками томати або як у мене – томатний сік.
Коли закипить, додаємо нарізані кубиками кабачки і проварюємо 5-7 хвилин.
Додати нарізану цибулю з перцем, помішуючи варимо ще 5-7 хвилин.
Тушкуємо овочі 5-10 хвилин, не забуваючи старанно помішувати, щоб лечо не підгоріло. Приготовлену закуску розкласти по пропареним банкам і закрутити кришками. Заготовки чудово зберігаються в умовах квартири і без стерилізації.
Банки з готовим лечо з кабачків перевернути і укутати ковдрою.
Як бачите, приготувати таке кабачкове лечо дуже просто, та й продуктів потрібно мінімум. Взимку смачний салат з кабачків, безумовно, буде радувати вас і всю вашу родину надзвичайним смаком, який нагадає всім про тепле і щедре літо … ?